(StudentTorget.no):

Hver høst skal nye studenter inn på leiemarkedet i studentbyene rundt om i landet. I Oslo-området alene er det mer enn 67 000 studerer på leiemarkedet. De siste årene har det vært ekstra stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO, og ventelistene er lange i august. Det lønner seg å søke studentbolig så tidlig som mulig – og dette gjelder også kommende studenter i andre studiebyer enn Oslo.

Fungerende boligdirektør i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus), Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til de som vil leie studentbolig i Oslo fra høstsemesteret.

– Ikke glem å søke studentbolig selv om du er travel med eksamenslesing nå fremover. Du kan søke studentbolig før du vet om du har studieplass. Mange vil studere i Oslo. De siste årene har det vært veldig stor etterspørsel etter studentboliger og mitt beste tips er derfor å søke nå, sier hun.

Mange tenker at de kan vente utover sommeren med å søke, men Løkka har erfart at det er smart å søke så fort som mulig.

Kommer du ikke inn på det studiet du ønsker, eller bestemmer du deg for en annen studieby, kan du trekke søknaden din ved å si fra til SiO innen 31.07.

LES OGSÅ: Skal du leie bolig? Dette må du sjekke på visningen

Boligdirektørens tips for å få studentbolig:

  • Søk studentbolig nå. Du trenger ikke ha studieplass før du søker.
  • Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  • Flytt inn i løpet av sommeren dersom du har mulighet. Når alle nye studenter kommer i august er det mange flere om beinet, både som ønsker studentbolig og i det private leiemarkedet.
  • Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  • Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: