(StudentTorget.no):

De siste årenes satsing på studentboliger har gitt flere studenter rimelig botilbud enn før. Ferske tall fra Norsk studentorganisasjon (NSO) og studentsamskipnadene viser at det i år står færre i kø for studentboliger enn i fjor.

– Dette er gode tall, men det skal ikke være en hvilepute. Køene er fortsatt for lange, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene, og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier hun.

 

Øker kostnadsrammene

Bygging av nye studentboliger har i det siste avtatt noe, til tross for at regjeringen har gitt rekordmange tilsagn. En viktig årsak til det er at kostnadsrammene og tilskuddssatsene ikke har blitt økt siden 2014. En del entreprenører har ikke klart å bygge innenfor gjeldende kostnadsrammer.

– Derfor har regjeringen økt kostnadsrammen og tilskuddssatsene for nye boliger i 2018. Av de 2188 boligene finnes flere prosjekter som samskipnadene ikke har fått realisert, men som nå har fått tilsagn med nye satser slik at de endelig kan bygges, sier Nybø.

Samskipnadene som har fått fornyet prosjektene sine har gitt avkall på de gamle tilsagnene og søkt på nytt.

Her er oversikten over hvor de nye studentboligene skal bygges:

 

Studiested Samskipnad Prosjekt Antall hybelenheter
Bergen Sammen Frydenbø II 52
Mo i Rana StudentiNord Kaialund 60
Fredrikstad SiØ Bjølstad V 220
Volda SiVolda Heltne 2 120
Svalbard NAS Elvesletta 100
SSN Campus Bø 300
Stavanger SiS Gosen 160
Ålesund SiT Campus Ålesund 81
Kristiansand SiA Lunden Torv 300
Halden SiØ Remmen II 180
Oslo SiO Blindernv 6 315
Levanger StudentiNord Røstad 150
Harstad NAS Campus Harstad 120
Førde Sammen Vieråsen 30