(StudentTorget.no):

Det er alltid hyggelig å samle sine nærmeste når man har flyttet til en ny leilighet, og det er ikke uvanlig å samle gjengen til en liten innflytningsfest når leiligheten begynner å falle på plass.

Om du er invitert til en innflytningsfest, eller om det er du som arrangerer, her er noen idéer til gave du kan ønske deg, eller gi til verten.

Vanligvis når man har flyttet inn i en leilighet er det mye man mangler, som man ikke har tenkt over. Kjøkkenredskaper, toalettutstyr, eller noe så enkelt som litt pynt og tilbehør rundt omkring. Her finnes det mange muligheter til spennende gaver!

 

Kjøkken
Hvis du er den som trenger utstyr til ditt nye kjøkkenet, kan det være greit å lage en oversikt over hva du har fra før. Kanskje har du kjøpt inn det essensielle, som stekepanner, tallerkener, kopper, bestikk og lignende? På kjøkkenet har man mange plukkgjenstander, og listen over hva som trengs på kjøkkenet kan være lang.

Ett par gode ting å ønske seg kan for eksempel være kjøkkenvekt, kjøkkenruller, vaskeutstyr, pizzaskjærer, potetskreller, rivjern, fjøl, grytekluter, potetstapper, stavmikser, vinglass, og kaffe- og tekopper.

Bad
Det er overraskende mye som trengs til badet, som man ikke nødvendigvis tenker over med det første. En fin gave kan være et godt duftlys eller ulike former for vaskemiddel. Har den nyinnflyttede nok håndklær, vaskekluter og lignende, eller kan dette være en god gave?

Noe man ikke tenker over med det første er bomull, q-tips og spray til speil og vindu, så kanskje en liten eske med essensielle baderomsgjenstander kan være en god gave? Er det noe som aldri slår feil an, er det å kjøpe inn dopapir! Det blir hyppig brukt, og det er kjipt å gå tom, det samme gjelder tørkerull til kjøkkenet.

Pynt
Om du skal kjøpe noe fint til verten eller vertinnen, kan det være lurt å spørre om det er visse farger som går igjen i leiligheten, slik at man ikke går på en smell med fargevalg. Lysestaker, kubbelys, stearinlys, servietter, blomster og vaser er gode alternativer til hva som kan gis til huseieren.

En sukkulent passer alle leiligheter, og kan gi en varme til alle rom. Man kan ha en liten plante på kjøkkenet, i gangen, på badet, eller en litt større variant til åpne områder.

Sjansen for at en nyinnflyttet har alt den trenger er ganske liten, men skulle det skje er det alltids hyggelig å motta noen fine blomster og et kort.