Loppemarked

 For de med nese for virkelige kupp er det ofte nødvendig å ha produktet foran deg før man ønsker å kjøpe det. Da er de klassiske og mest opplagte stedene for å gjøre budsjettvennlige kupp det lokale loppemarkedet. Siden det knapt finnes en idrettsforening eller et musikk-korps i Norges langstrakte land som ikke ønsker å spe på beskjedne budsjetter med noen kroner ekstra finner du garantert et loppemarked i nærheten av der du bor. En liste over mange av de kan du finne her:

http://www.loppemarked.info/loppemarkeder.asp?WT.mc_id=loppemarked

 

 

Bruktbutikker og antikvitetshandler

Prismessig representerer bruktbutikker et steg opp fra de rimeligere loppemarkedene, men selv blant dyre skinnsofaer og tunge mahognymøbler kan du finne en og annen bortgjemt rimelig sak, som er innenfor ditt budsjett. Ta noen runder i lokalene og kikk bak de største gjenstandene.

Er du en virkelig feinschmecker kan du også oppsøke antikvitetshandler. Her er det nok enda lengre mellom de rimeligere kjøpene, men dersom du er ute etter noe lav det mer eksklusive og unike kan det være verdt lurt å ta turen.

Det finnes for øyeblikket ingen komplett oversikt over verken bruktbutikker eller antikvitetshandler på nett, men et godt tips kan være å følge med i lokalavisen, sjekke telefonkatalogen eller å lytte til jungeltelegrafen.


 

Internett

Det moderne mediesamfunnet har åpnet døren til et uavhengig sted hvor tanker og verdier flyter fritt til en billig penge. Om du er på leting etter en spesiell stol fra 60-tallet og er for lat til å gå fra butikk til butikk, kan nettsteder som ebay.com, QXL.no og Finn.no være redningen for deg. På nettsteder hvor folk selv registrerer ting for salg/bytte er det også egne avdelinger hvor ting gis bort gratis. Alt fra møbler, klær og mobiltelefoner, og etter en kort registreringsprosess kan du gjennom et par lite anstrengende søk finne noe sjeldent som ditt lokale musikk-korps, på tross av sine flittige fingre og tunge løft, ikke lengre har bruk for. Hvorfor anstrenge seg mer enn nødvendig?

Netthandel er også noe som bare blir mer og mer utbredt blandt den gjengse nordmann, og er absolutt noe man bør vurdere før man handler ting over disk til en lang høyere pris. Netthandel kan ofte kreve mer tålmodighet for levering, samt teft for hvilket produkt som er det beste, men en kombinasjon av interaktiv og tilstedeværende research er tingen. Gå på butikken og test produktet, men kjøp det heller via internett så sparer du noen hundrelapper. Lurer du på hvor det er billigst kan Kelkoo.no garantert hjelpe deg, og nettet flommer over av pristester, kalkulatorer og hjelpemidler.

Husk at i forbrukersamfunnet er det du som er markedets viktigste brikke.


 

Snakk med hverandre!

Vi lever i et forbrukersamfunn hvor verdien av materielle eiendeler varierer fra menneske til menneske. En 30-tommer widescreen tv fra år 2000 har liten verdi for de som allerede har oppgradert til en kjempeplasma-tv, og det samme med de som nettopp har oppgradert kjøkkenet sitt. Og hva med de som er på flyttefot og ikke har plass eller får med seg den 2 år gamle vaskemaskinen?

Gjennom direkte kommunikasjon eller forum via internett formidler folk gjenstander som er overflødige i deres hverdag til slikk og ingenting. Er du av den mer antikke typen vil en oppdagelsesreise på besteforeldrenes loft også kunne bære fruktbare skatter. Og som med så mye annet i samfunnet er det bare din egen fantasi og fordommer som setter sperrer for hvordan ditt hjem skal se ut. Ikke storm til første og beste kjedebutikk bare fordi de har salg, sannsynligvis kan du finne en vel så godt produkt fra noen år tidligere i like god stand, til halve prisen eller mindre.

Og det kan se minst like flott ut i ditt hjem, som hos det forrige.