Loppemarked

 For de med nese for virkelige kupp er det ofte nødvendig å ha produktet foran deg før man ønsker å kjøpe det. Da er de klassiske og mest opplagte stedene for å gjøre budsjettvennlige kupp det lokale loppemarkedet.

Siden det knapt finnes en idrettsforening eller et musikk-korps i Norges langstrakte land som ikke ønsker å spe på beskjedne budsjetter med noen kroner ekstra finner du garantert et loppemarked i nærheten av der du bor. Husk å møt opp når det åpner for å gjøre de beste kuppene!

En liste over mange av de kan du finne her:

http://www.loppemarked.info/

 

Bruktbutikker og antikvitetshandlere

Prismessig representerer bruktbutikker et steg opp fra de rimeligere loppemarkedene, men selv blant dyre skinnsofaer og tunge mahognymøbler kan du finne en og annen bortgjemt rimelig sak, som er innenfor ditt budsjett. Ta noen runder i lokalene og kikk bak de største gjenstandene.

Er du en virkelig feinschmecker kan du også oppsøke antikvitetshandler. Her er det nok enda lengre mellom de rimeligere kjøpene, men dersom du er ute etter noe lav det mer eksklusive og unike kan det være verdt lurt å ta turen.


 

 

Snakk med hverandre!

Vi lever i et forbrukersamfunn hvor verdien av materielle eiendeler varierer fra menneske til menneske. En 30-tommer widescreen tv fra år 2000 har liten verdi for de som allerede har oppgradert til en kjempeplasma-tv, og det samme med de som nettopp har oppgradert kjøkkenet sitt. Og hva med de som er på flyttefot og ikke har plass eller får med seg den 2 år gamle vaskemaskinen?

Gjennom direkte kommunikasjon eller forum via internett formidler folk gjenstander som er overflødige i deres hverdag til slikk og ingenting. Er du av den mer antikke typen vil en oppdagelsesreise på besteforeldrenes loft også kunne bære fruktbare skatter. Og som med så mye annet i samfunnet er det bare din egen fantasi og fordommer som setter sperrer for hvordan ditt hjem skal se ut. Ikke storm til første og beste kjedebutikk bare fordi de har salg, sannsynligvis kan du finne en vel så godt produkt fra noen år tidligere i like god stand, til halve prisen eller mindre.

Og det kan se minst like flott ut i ditt hjem, som hos det forrige.