Sogn eller sentrum?

Hvert år er tusener av studenter på leting etter en rimelig studentbolig i Oslo. Pris, størrelse og beliggenhet er avgjørende faktorer for valget av bolig, og for mange blir det et valg mellom rimelig studenthybel på Sogn eller dyrt rom i sentrum.

- Det er vanskelig å finne et annet sted i byen, og man slipper å dra på mange visninger, sier Blindernstudent Kenneth Robsahm.

Han flyttet inn i en hybel på 12 kvm i Sogn studentby i høst, der han deler bad og kjøkken med fire andre studenter. Men det er ikke bare den lave månedsleien på 1944 kr som er en fordel ved å bo på Sogn, ifølge Kenneth.

- Det er kortere ned til Blindern enn fra der jeg bodde før, og der var det også mye mer bråk. Det er deilig at det er så stille her, og dessuten er det parkeringsplasser her så man slipper å lete i tre kvarter for å finne en ledig plass. I tillegg er det nærme Rema 1000, Domus Athletica og marka.

 

Studentskipnadens rimeligste bolig

Ærverdige Sogn studentby har vært bosted for flerfoldige generasjoner Blindernstudenter, men er også åpen for alle andre studenter tilknyttet Studentskipnaden i Oslo. Det vil si studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI i Oslo, Arkitektur- og designhøgskolen, Veterinærhøgskolen, Menighetsfakultetet, Idrettshøgskolen og Musikkhøgskolen.


Studenter tilknyttet Oslo og Akershushøgskolenes Studentsamskipnad (OAS) kan søke på hybler men ikke leiligheter. Av Studentskipnadens studentbyer er det Sogn studentby som tilbyr de aller rimeligste boalternativene. Den rimeligste hybelen koster 1838 pr måned, inkludert internett og strøm.¨

 

Dyrt og pulserende i sentrum

Til tross for et positivt inntrykk av Sogn studentby, prioriterte historiestudent Anders Torper en sentrumsnær studentbolig. Han flyttet i høst inn i et kollektiv på Grünerløkka der prisen er atskillig høyere enn på Sogn.

- Jeg hadde lyst til å bo nærmere sentrum, og da en kamerat flyttet ut av et kollektiv trengte de en ny beboer, så det var veldig tilfeldig.

– Den største fordelen ved å bo i sentrum er at det er lett å komme seg hjem fra byen, og man er nærmere der ting skjer, sier han.

Rommet til Anders er på 8 kvm og koster 3600 kr pr måned, og verken internett eller strøm er inkludert. Selv om han trives godt i den nye boligen, utelukker han ikke andre alternativer.

- Jeg skal bo her i et halvt år, og aner ikke hva som skjer etterpå. Men Sogn er et alternativ.


Studentskipnaden på nett: www.sio.no

Studentskipnadens prisliste: http://nexus.sio.no/files/info/bolig/Prisliste-V-april08-no.pdf