Høsten er her, og det er tid for å tilbringe mer tid hjemme. Her er interiørbloggerens beste tips til hvordan du kan bruke årstiden til å skape et høstvarmt hjem på budsjett.

Strikk i interiøret er veldig trendy denne høsten. Strikking er fint å bruke til alt fra kaffevarmere og puter til puffer og pledd.

Strikking gir på mange måter et varmt og hjemmekoselig uttrykk og det passer jo veldig godt nå som vi går en kaldere og mørkere tid i møte. Mange butikker har allerede begynt å selge rimelige strikkeprodukter, men du kan også forsøke å strikke ting selv. Dette er et fint ”gjør det selv-prosjekt” å pusle med ved siden av studiene - og gir rom for å sette enda større grad av særpreg på interiør ditt.

 

 

Du finner mange strikkeoppskrifter hos blant annet www.pickles.no. Den lilla puten som er avbildet her, kjøpte jeg hos Kremmerhuset.

 

Sank av naturen - helt gratis!

 Kom deg ut i skogen og let etter naturelementer som kan piffe opp interiøret, helt gratis! Mitt tips er å pynte opp med blader, kongler, kvister og gevir. Dessuten kan noe så enkelt som vedkubber
være dekorative nok i seg selv, lagt i for eksempel en rustikk gammel kasse.

Hjemme hos meg plasserte jeg en tørr grå kvist på et lysfat som en kontrast til et lilla glass. Slike naturelementer ”røffer” opp interiøret og tydeliggjør årstiden vi er inne i.

 

 

Kalde årstider krever varm drikke. Et dekorativt te-krus og en japansk tekanne er elementer som passer godt på bordet nå i høst. Små detaljer som dette er noe av det som virkelig setter stemningen i høstmørket.

 

 

(Over et stort krus fra Indiska, under er en tekanne fra Kremmerhuset)

 

 

Bruk av levende lys

 Levende lys er alfa omega i mørke årstider. Jeg anbefaler å samle flere små staker og glass på et stort fat for å få et ryddig, men stemningsfullt uttrykk. Husk at levende lys også avgir varme, noe som kan være et nyttig tips på de kaldeste kveldene.

Dekorative lysestaker trenger ikke å koste skjorta. Disse elegante hvite langlysestakene fikk jeg ved å kjøpe billige utdaterte trestaker på en gjenbruksbutikk.

Gamle staker kan enkelt fornyes ved hjelp av malingsrester eller spraylakk, og vips, så har du noen helt nye lyskilder til dine mørke høstkvelder.

 

 

Om forfatteren:

Lise Greni Breen eller FlittigLise som hun liker å kalle seg er en lærerstudent på tredje året ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hun begynte å blogge etter at hun sammen med sin samboer kjøpte leilighet i Trondheim og fant stor glede og inspirasjon i å komme opp med nye ideer for interiør og innredning i boligen. Dette ønsket hun å dele med andre og startet derfor opp bloggen FlittigLiseblogg.no

Bloggen ble raskt meget populær, og Lise ble i 2010 nominert i Dagbladet SØNDAGs konkurranse om å bli årets beste interiørblogger.