Hva gjør en Blogger

Verbet å blogge betyr å skrive ny bloggpostinger eller moderere og svare på kommentarer som har innkommet til bloggen. En blogger er en person som er redaktør av en egen blogg, men er også navnet på en populær bloggapplikasjon.

Et kjennetegn ved blogger er at hver artikkel har et kommentarfelt, hvor lesere kan ha anledning til å skrive innlegg under artikkelen, slik at kommentarene inngår i en diskusjonstråd.

Tendensen til gruppediskusjon, lenking til hverandres blogger, og muligheten for at faste lesere kan abonnere på nye bloggpostinger fører til at blogger kategoriseres som et sosialt medium.

De fleste blogger publiseres med egne bloggverktøy, som er nettpubliseringsverktøy spesiallaget for denne publiseringsformen. Noen er kombinerte publiseringsverktøy og vertstjenester, andre krever at du selv installerer programvaren på egen serverplass.

Mange bloggverktøy tilbyr også oppdatering via mobiltelefon, mens atter andre tilbyr publisering via e-post.

Noen bloggtjenester er gebyrbelagte, mens andre tilbys gratis.

Å blogge krever derfor god innsikt i bruk av computer og god evne til å finne interessante ting å blogge om, enten det er aktuelle temaer, spesifikke fagområder eller egen hverdag.

 

Utdanning / kompetansekrav - Blogger

Du trenger ingen utdannelse for å blogge.

 

Jobbmuligheter - Blogger

Les mer om jobbmuligheter for yrket Blogger: