(StudentTorget.no):

Navn: Fredrik Meilegård Arnesen
Alder: 21 år
Studie: PR, kommunikasjon og media
Studiested: Høgskulen i Volda

 

Hvorfor valgte du å studere PR, kommunikasjon og media?

Jeg valgte å studere PR, kommunikasjon og media fordi jeg syntes det hørtes ut som et spennende studie med god variasjon mellom teori og praksis. Samtidig som du får en bred kompetanse, innen både PR, kommunikasjon og medievitenskap.

Jeg hadde også hørt at Volda var et veldig bra sted å studere.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Studiet har en god variasjon mellom teori og praksis. Første året får du en innføring i PR og kommunikasjon, og teorier innenfor dette. Du lærer å planlegge og gjennomføre kommunikasjonstiltak i både privat næringsliv og offentlig og frivillig sektor. Andre sentrale fag er også journalistikk og medievitenskap.
 
I andreklasse får du mulighet til å reise et halvt år på utveksling og ta 30 frie studiepoeng. Resten av andreåret og tredjeåret får du en dypere innføring i kommunikasjon og medievitenskap.
 

 

Hva er det beste med å studere dette faget?

Klassene på PR, kommunikasjon og media er ikke så store, slik at du får et veldig godt klassemiljø. Vi har også en organisasjon som heter «PR-studentane», der du får mulighet til å jobbe med eksterne oppdragsgivere og få god praksis innenfor feltet.
 
 
 
Hva er mest utfordrende med å studere PR, kommunikasjon og media?
Det mest utfordrende er at man har så mange frivillige ting man kan engasjere seg i og så mange gode venner å være sammen med, slik at man nesten glemmer å studere.
 


Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet? 


 

Studiemiljøet i Volda er utrolig bra. Bygda er ikke så stor, men det gjør at man blir veldig godt kjent med de andre du studerer med.

Det er også mye frivillig man kan engasjere seg i. Dessuten har vi studenthuset Rokken, som er den største konsertscenen mellom Trondheim og Bergen. Hit kommer det mange store og kjente artister og band. Sunnmøre byr også på en vakker natur.

 

LES OGSÅ: Nicholas bor i studentbyen Trondheim

 

Hva er drømmejobben din? 

Drømmejobben min er å jobbe i et byrå eller en organisasjon der jeg får kombinert både det å være kreativ og bruke mine kunnskaper innen PR, kommunikasjon og media.
 
 
 
Har du noen tips til andre som ønsker å studere det samme?
Mitt tips er å engasjere seg i det som skjer, ha det gøy med de du studerer sammen med og ikke minst; Huske å fokusere litt på studiene innimellom alt det Volda har å by på.
 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet