Hva gjør en spillprogrammerer

Spillprogrammereren er en programmerer med fokus på grafikk- og simuleringsløsninger, med ekstra fordypning innen teorien og teknologien som  benyttes i spill.

Vanlige arbeidsoppgaver
Profesjonelle spill lages av et team der de involverte har hver sine bestemte roller. Spillprogrammererens oppgaver er å utvikle spillets kjerne, spillmotoren, med dens elementer som simulert fysikk, kollisjonssystemer, 3D effekter og kunstig intelligens.

Spillprogrammereren lager også verktøyene som spilldesigneren bruker for å implementere spillets innhold.

Ulike varianter av yrket / arbeidsfelt
Med utdanning som spillprogrammerer kan man også jobbe innen andre bransjer i næringslivet, for eksempel med simuleringsløsninger i oljebransjen. Eller man kan jobbe som utvikler og konsulent.

Personlige egenskaper - Spillprogrammerer

For tyngre programmeringsyrker som spillprogrammering er det en stor fordel å være logisk anlagt, strukturert og ha interesse og talent for matematikk (sistnevnte ikke påkrevd: litt avhengig av hvilken type spillprogrammeringsoppgaver man skal gjøre).

Man bør være lidenskapelig opptatt av spill. (Ikke bare spille de, men et ønske om å skape de!).

Utdanning / kompetansekrav - Spillprogrammerer

Etter fullført bachelor med fordypning innen spillprogrammering, har du også mulighet til å gå videre på masterstudier i Norge eller i utlandet. Aktuelle retninger på masternivå kan være innen spill- og underholdningsprogrammering, teknisk programmering, prosjekt eller IT-ledelse.

Studievalg.no - Relaterte studier til Spillprogrammerer


Jobbmuligheter - Spillprogrammerer

Primært vil man passe inn i et dataspillfirma, evt. i en spillavdeling i et mediehus e.l. Men med kompetanse innen spillprogrammering kan man også fylle andre roller i norsk og internasjonalt næringsliv, som blant annet programvareutvikler eller IT-konsulent.

KarriereStart.no - Temaside Spillprogrammerer

KarriereStart.no - Stillingsannonser Spillprogrammerer

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Spillprogrammerer

Lønnsnivå - Spillprogrammerer

Som spillprogrammerer tjener man som oftest litt mindre enn hva man gjør med tilsvarende kompetanse og erfaring i andre programmeringsroller. Dette har med etterspørsel å gjøre: "alle" synes det er gøy å lage spill, og oppdragsgiverne trenger derfor ikke gå like høyt i lønn som andre bransjer for å sikre seg gode kandidater. Det er også små marginer på mange spillproduksjoner.

Mer informasjon / linker

http://en.wikipedia.org/wiki/Game_programming

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: