Hva gjør en fotoassistent

En fotografisk assistent, også kjent som en fotoassistent, er "en person med både fotografiske og relaterte ferdigheter som bistår en profesjonell fotograf". Fotoassistenter er som oftest ansatt på frilansbasis, men i noen tilfeller er fotoassistenter heltidsansatte, først og fremst i de store markedene, og hos kjente fotografer.

Sistnevnte vil ofte innebære å bistå i et studio eller på en location, men også utføre daglig drift av studioet. En frilandsfotoassistent vil vanligvis hjelpe en rekke forskjellige fotografer med forskjellige shoots.

Når det gjelder digital fotografering, er oppgavene til assistenten stadig mer involvert digitalt arbeid, det være seg nedlasting av Compactflashkort eller sette opp datamaskinen for digital fotografering. Men de tradisjonelle ferdighetene med belysning og måling er fortsatt grunnlaget for assistentens plikter.

En viktig løpende oppgave til assistentfotografen, enten de jobber med digital eller film, er å sette opp belysning, ta lett måleravlesning og generelt sett gjøre alle de manuelle oppsett på en shoot. 

Utdanning / kompetansekrav - Fotoassistent

Studievalg.no - Relaterte studier til Fotoassistent

Jobbmuligheter - Fotoassistent

KarriereStart.no - Temaside Fotoassistent

KarriereStart.no - Stillingsannonser Fotoassistent

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Fotoassistent

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner