Hva gjør en Brand manager / Produktansvarlig

En brand manager/produktansvarlig er ansvarlig for bedriftens merkevare, produkt eller tjeneste, og jobber inn under markedsføring- og/eller salgsavdelingen.

Man skal sørge for at merkevaren skiller seg ut fra mengden (både i forhold til emballasje, reklame og hvilket budskap), og at varen tilbyr noe interessant og/eller nyttig for kunder og representerer bedriftens verdi.
Identitetsfølelsen er viktig i dagens marked, og en brand manager/produktansvarlig er opptatt av å skape et varig inntrykk hos forbrukerne, samt øke salget. Dette oppnås ved å sørge for riktig annonsering og markedsføring.
 
Brand managere/produktspesialister samarbeider med produktutviklere, forskere, markedsføringskyndige samt kreative byråer.
 
Man er ofte ansvarlige for å overvåke hele den kreative prosessen til et enkelt produkt, eventuelt en gruppe produkter og tjenester.
 
Vanlige arbeidsoppgaver vil kunne innebære analyser av forbrukermarkedet og overvåke trender, samt finne potensielle områder hvor det kan lønne seg å investere. Man skal også bedømme produkters prissetting og analysere potensiell profitt.
 
Produktspesialistene er også medvirkende i markedsføringen, og skal ha tilsyn med produksjonen av TV-reklame og avis- og magasinannonser, e-post-kampanjer, nettsteder og messestands.
Det er også viktig å opprettholde forbindelser med ulike fagpersoner som for eksempel designere og tekstforfattere.

Personlige egenskaper - Brand manager / Produktansvarlig

 
En brand manager/produktansvarlig har gode analytiske ferdigheter, og gjerne en instinktiv følelse om framtidige produktkonsepter. Du bør også ha gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig.
 
En brand manager/produktansvarlig må også kunne lytte, kunne samarbeide med et bredt spekter av mennesker og roller samt takle press.
 
Du må også kunne være en ledertype, som både inspirerer og er en visjonær. Du bør ha god fremstillingsevne, være engasjert og kreativ.
 

Utdanning / kompetansekrav - Brand manager / Produktansvarlig

En bachelorgrad i markedsføring eller kommunikasjon kan være et godt første skritt. Andre mulige felter kan være salg, økonomi eller regnskap. Disse utdanningene tilbys ved en rekke universiteter og høgskoler i Norge. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Brand manager / Produktansvarlig


Jobbmuligheter Brand manager / Produktansvarlig

Svært mange bedrifter som produserer og selger en merkevare vil også ha en brand manager/produktspesialist.

Dette kan være innen en rekke bransjer og fagområder, så mulighetene er mange. 

KarriereStart.no - Temaside Brand manager / Produktansvarlig

KarriereStart.no - Stillingsannonser Brand manager / Produktansvarlig

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Brand manager / Produktansvarlig

Lønnsnivå - Brand manager / Produktansvarlig

Lønn vil variere med utdanning, erfaring og sektor.

Gjennomsnittlig startlønn for nyutdannede med bachelorgrad er 409 663 kroner, mens mastergradsutdannede har en gjennomsnittlig årslønn på 473 601 kroner.

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner