Hva gjør en Byantikvar

En byantikvar, kulturminneforvalter, antikvarisk sakkyndig, kulturminnerådgiver eller -konsulent er en offentlig tjenestemann tilknyttet enkelte norske kommuner. Stillingen eller fagetaten denne leder skal være kommunens rådgiver i spørsmål som gjelder bevaring av arkitektonisk og kulturhistorisk verdifulle bygninger, anlegg og miljøer. Byantikvarene kan også ha også enkelte forvaltningsoppgaver. Byantikvaren i Oslo har som fylkeskommune delegert statlig myndighet i henhold til lov om kulturminner og kan fatte bindende vedtak for fredede bygninger og anlegg, gravhauger med mer. Det er byantikvar i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Haugesund og Sandnes. På Røros bruker man betegnelsen «kulturminneforvalter», i Ullensaker «kulturminnekonsulent».

Utdanning / kompetansekrav - Byantikvar

Studievalg.no - Relaterte studier til Byantikvar

Jobbmuligheter - Byantikvar

KarriereStart.no - Temaside Byantikvar

KarriereStart.no - Stillingsannonser Byantikvar

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Byantikvar

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: