Hva gjør en Organist

En organist spiller kirkeorgel og står for de musikalske innslagene under gudstjenester og andre aktiviteter i kirken.  musikalske oppgavene en organist har vil avhenge av hvilken kirke/trossamfunn organisten arbeider i. Organiststillingene er ofte i deltid, og kombineres med andre jobber, for eksempel innen undervisning.

Vanlige arbeidsoppgaver for organisten gå ut på å velge salmer og annet musikalsk innhold til gudstjenesten i samarbeid med prest og  kantor. Man gir også råd rundt musikkvalg til bryllup, dåp og begravelser. Noen driver også kirkekoret, eller underviser i orgelspill.

Personlige egenskaper - Organist

For å arbeide som organist bør man ha en musikalsk bakgrunn med hovedfokus på orgel. Man bør også ha gode samarbeidsegenskaper og pedagogiske evner.  Siden man arbeider i en kirke eller menighet bør man også ha en religiøs tro som samsvarer med kirken eller menigheten man jobber med.

Utdanning / kompetansekrav - Organist

Det stilles ingen formelle utdanningskrav, men det er vanlig at organister har en utdanning innen musikk. Med en 4-årig kirkemusikkutdanning kan man få tittelen kantor. Det er også mulig å ta mastergrad og doktorgrad i kirkemusikk. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Organist

Jobbmuligheter - Organist

Organister jobber som regel i en kirke. Man kan også jobbe i kapeller og andre menighetssamfunn, aldershjem, krematorier og på sykehus. Organiststillingene er ofte deltid, og mange kombinerer disse med andre jobber. Noen organister jobber også i teater- og konsertsaler og som som musikkpedagoger.  

KarriereStart.no - Temaside Organist

KarriereStart.no - Stillingsannonser Organist

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Organist

Lønnsnivå - Organist

Organister tjener vanligvis mellom 279 200 og 337 800 kroner i året.

Takk til / Kilder

Musikernes Fellesorganisasjon: www.musikerorg.no

Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon: www.ka.no
 
Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: