(StudentTorget.no):

Navn: Carina Marie Nordli Krøger
Alder: 23 år
Studie: Industriell design
Studiested: NTNU

Hvorfor valgte du å studere industriell design?

Jeg har aldri visst helt konkret hva jeg vil bli når jeg blir stor, men jeg vil bruke livet mitt til å skape noe (ikke at jeg vet hva). Da jeg kom over industriell design tenkte jeg at det bare hørtes sykt spennende ut. Jeg så etter en hverdag hvor jeg kan jobbe variert og kreativt, samtidig som jeg er skoleglad, så en kombinasjon av praktisk og teoretisk passer meg bra.

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Industriell design er et studium hvor vi blir både designere og sivilingeniører, så en god blanding av designfag og tekniske fag. Vi lærer å tenke estetisk, visuelt og brukervennlig, samtidig som vi har ingeniørfag hvor vi lærer å tenke logisk. Jeg synes dette er en veldig interessant kombinasjon. Hvordan undervisningen foregår varierer veldig fra fag til fag. I fellesfagene, som for eksempel matte, er det forelesinger i store auditorium hvor vi kan være opp til hundre studenter fra ulike studieretninger. I designfagene har vi mindre forelesninger og mer jobbing i grupper, og samtaler i kollokvier. I fellesfagene (ingeniørfagene) er de fleste eksamenene skriftlige dagseksamner på 4 timer. I mange av designfagene er det prosjektinnlevering, gjerne med en avsluttende presentasjon av prosjektet, som avgjør sluttkarakteren. Til nå har jeg også hatt en hjemmeeksamen.


Les også: Slik fikser du overgangen fra skoleelev til student

Hva er det beste med å studere industriell design?

Design er mye prosjektbasert arbeid, gjerne i grupper, som jeg liker veldig godt. Samarbeid er ekstremt lærerikt. Det er også veldig variert, ingen prosjekter er like. Siden design handler om så mye gir det mange valgmuligheter både skolemessig og jobbmessig senere. Etter at jeg begynte å studere design har jeg blitt veldig bevisst på omgivelsene rundt meg og hvordan ting egentlig fungerer. Etter å ha stått mange timer og laget krakk på verkstedet har jeg fått en ny respekt for stoler.

Og så er jeg veldig glad i studielivet generelt, egentlig. Man får en unik innsikt i hvordan en liten del av verden fungerer. Jeg vil si at studielivet er en litt rar tilværelse, en hverdag med mye hard jobbing og lite penger, samtidig som man tuller rundt og har det kjempegøy. Man har også friheten til å legge opp hverdagen slik man ønsker selv, noe som passer meg veldig bra. Disse årene er en unik mulighet til å utsette voksenlivet litt til.

LES OGSÅ: Vurderer du å studere journalistikk? Les dette først!

Hva er mest utfordrende med å studere industriell design?

Det er jo prestasjonskrav, dersom man har et ønske om å få så gode resultater som mulig. Men for min del kommer prestasjonskravet mest fra meg selv. Jeg vil jo helst gjøre det så bra jeg kan. Vi har en del obligatoriske øvinger/innleveringer i alle fagene gjennom semesteret som krever at man leverer, og det blir mye å forholde seg til samtidig. Designstudiet er i tillegg ganske tidkrevende. Det hender det blir seine kvelder på verkstedet. Men det er jo gøy når du jobber med noe du vil skape og ser fremgang og resultat!


Les også: Skal du flytte hjemmefra? Her er tipsene du trenger!

Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet?

Studentmiljøet i Trondheim er fantastisk, det er så mange engasjerte mennesker på et sted! Og engasjement smitter.

LES OGSÅ: Samordna opptak 2018: Disse studiene øker og faller mest

Hva er drømmejobben din?

Jeg har som sagt lyst til å skape noe, så drømmen er vel å jobbe kreativt og prosjektbasert der man kan tilføre verden noe nytt, slik at verden blir et bittelitt bedre sted. Jeg har som regel lyst til å gjøre alt på en gang, så variasjon er bra. En periode hadde jeg lyst til å åpne kombinert blomsterbutikk-kafé-konsert-galleri-sted, alle de hyggeligste tingene jeg kunne tenkte meg på ett sted.

Les også: Deltidsjobbene med det lille ekstra

Har du noen tips til andre som ønsker å studere industriell design?

Gjør det! Ikke tenk at du må kunne så mye på forhånd eller være sånn eller sånn, bare kast deg ut i det og ta sjanser. Og når du først er i gang og står med verktøyet i hånda er det greit å huske på at å «prøve og feile» er den beste måten å lære på!

LES OGSÅ: Vurderer du å studere politi? Les dette først!