(StudentTorget.no):

Den amerikanske highschool-studenten Grace Isford stolte ikke på den offisielle informasjonen hun fant om de ulike universitetene hun ville søke på. Dermed brukte hun heller mikroblogg-nettstedet Twitter for å lage det hun kalte «College Twitter Happiness Index».


Isford hadde funnet frem til seks skoler som var aktuelle for henne. For hver av skolene fant hun frem til de 100 siste tweetene hvor studenter hadde nevnt skolen i en hashtag (#). Deretter kategoriserte hun dem som positive, negative eller nøytrale.


Regnestykket hennes gikk ut på å telle de positive tweetene, trekke fra de negative og se bort fra de nøytrale for å beregne hvor stor andel av studentene som trives på hver av skolene. Etter om lag tre måneders tweet-innsamling og analysering, fikk hun resultatene publisert i en kronikk i «The Washington Post».


- Jeg mener dette er en unik måte å lære mer om universitetene på. Det finnes mye informasjon der ute, så dette er bare en metode for å finne det man er ute etter. I forhold til Tumblr, Instagram eller Facebook, er det mye mer tydelig hva folk sier på Twitter. Jeg tror det var en perfekt match, uttalte Isford til avisen Greenwich Time.


 

LES OGSÅ: Hvordan velge riktig studiested?


Spennende funn

Det kreative prosjektet resulterte i noen interessante funn. University of Chicago har visstnok et belastende rykte for å være skolen «hvor glede går for å dø». I hennes indeks fikk skolen derimot beste poengsum (70 prosent) av de seks skolene hun vurderte. Massachusetts Institute of Technology går for å ha et unormalt rolig studentmiljø, men scoret 67 prosent på andel studenter som trivdes på skolen. Cornell University har opplevd en oppsiktsvekkende stor andel selvmord blant sine studenter de siste årene. Men 58 prosent av studentene viste seg å trives i Twitter-indeksen.


Noe overraskende var de tre «party-skolene» University of Southern California (46 prosent), University of Colorado (43 prosent) og University of Florida (39 prosent) som kom dårligst ut i Isfords indeks.


- Kanskje University of Chicago, stedet hvor glede visstnok går å dø, faktisk har en mye bedre studentmiljø enn skoler som USC eller Florida, skrev Isford i sin kronikk.


- Det kan hende at studenter som går på University of Chicago er lykkeligere fordi de jobber hardere og tar mer engasjerende fag, eller kanskje mange av dem bare bruker Twitter for å uttrykke seg om positive ting.


 

LES OGSÅ: Usikker på om høyere utdanning er noe for deg? 


Vil fortsette indeksen

Isford avviser ikke mer tradisjonelle metoder, som å oppsøke college-rådgivere. Men hun menes hennes indeks setter fokus på viktige aspekter som ofte ikke blir belyst.

- Som en guide på min videregående skole, vet jeg omvisningsturer bare formidler overflateinformasjon, skrev hun.


- Voksne forverrer problemet ved å fortelle elevene hvilke skoler som er best til tross for å ha begrenset informasjon og primært stoler på institusjonenes omdømme. Og bøker om lærestedene bruker etiketter som party- eller selvmordsskoler, som bare tiltrekker eller avskrekker studenter på feil grunnlag.


Isford utelukker ikke å videreutvikle indeksen i fremtiden. Uansett tror hun indeksen hennes i dag kan være til hjelp i college-utvelgelsen for mange studenter.


- Alle har sin unike formening hva de ser etter i en skole. For min del ønsker jeg å gå et sted hvor jeg vil trives godt. Jeg er stolt når jeg føler at det er meg som tar denne beslutningen selv, uten å basere meg på bøker, guidede omvisninger eller andre voksne. Og jeg håper andre i lignende situasjoner kan ta sin egen beslutning når det kommer til hvor de skal gå på college, sa hun til avisen Greenwich Time.
 

LES MER OM VALG AV STUDIESTED HER!