(StudentTorget.no):

Du kan gjøre mye mer med smartelefonen din enn å ringe og sende tekstmeldinger. Smarttelefonene har også åpnet for nedlastning av apper (kort for applikasjoner), programmer som gjør hverdagen både enklere og gøyere. 

Særlig for Apples iOS-operativsystemer og for Android har antall apper og bruken av disse økt raskt, og per i dag er det registrert mer enn en halv million apper i App Store og mer enn 300 000 i Android Market. 

Du får altså apper til det mest utenkelige formål, enten du er ute etter tidsfordriv på bussturen til skolen eller kun er ute etter de nyttige appene som gjør studiehverdagen lettere. 

Men i havet av apper, hvilke apper er det vits i å bruke tid og penger på? StudentTorget har samlet 10 apper du ikke klarer deg uten.

 10 PÅ TOPP I APP STORE (GRATIS) 

Draw something (spill)

Move the box (spill)

The simpsons (spill)

Sms rage faces (humor)

Wordfeud (spill)

Order up!! To go (spill)


Yr.no (vær)

Need for speed (spill)

Camera awesome (foto)

Middagsplanlegger fra Rema 1000 (verktøy)

Listen gjelder kun for uke 10

 

 

LES OGSÅ: Disse applikasjonene hjelper deg med studiene 

 

Path

Path er et visuelt, sosialt nettverk basert på en app, og ble relansert i november 2011. Per februar 2012 har Path over én million brukere. Path gir deg muligheten til å dele ting fra hverdagen gjennom bilder og videoer, med dine nærmeste venner. I motsetning til Facebook er Path privat, og du har en maksgrense på 150 venner.

For iPhone og Android. Pris: Gratis.

 

Fribi

Fribi er et gi-bort-torg i lomma, og et enkelt sted å finne gratisting eller gode byttehandler i nærheten av der du er. Du registrerer hva du vil gi bort, og hvor de som ønsker det kan komme og hente tingen.

Kun tilgjengelig for iPhone. Pris: Gratis.

 

Glympse

TI PÅ TOPP I ANDROID MARKET (GRATIS)

 

Spotify (musikk)
 
Facebook (sosiale medier)
 
Viber (telefon)
 
Skype (telefon)
 
tiny flashlight (verktøy)
 
WhatsApp (verktøy)
 
Talking pierre the parrot (spill)
 
Google translate (verktøy)
 
Make me old (spill)
 
Hotmail (e-post)
 
Listen gjelder kun for uke 10

Avtalt å møte en kompis på campus, men han er ikke sikker på når han kommer seg dit? Send ham en Glympse på sms eller e-post, og han kan følge din posisjon i realtid ved bruk av Google Maps. Du velger selv hvor lenge vedkommende kan følge deg. 


For alle operativsystemer. Pris: Gratis.

 

Draw something

Et tegnespill som går ut på at du skal tegne et av tre ord med ulik vanskelighetsgrad. Motstander skal deretter gjette hva du har tegnet, og dere får poeng i form av mynter dersom han eller hun klarer å gjette ordet. 

For iPhone og Android. Pris: Gratis.

 

Veetle

Veetle er et live-streamingprogram som lar deg streame og se videoer fra hvor som helst til hvem som helst. Du kan søke opp og lagre ulike kanaler og kategorier, og når som helst søke etter nye programmer å streame. For iPhone og Android. Pris: Gratis.

 

Viber

Med Viber kan du ringe eller sende SMS til alle som har applikasjonen installert. Man kobler seg opp på 3G eller Wi-Fi, og har så ubegrenset med ringeminutter så lenge den du ringer til også har Viber. 

For iPhone og Android. Pris: Gratis.

 

 


MANGE APPER: Kieu-na forteller at hun må sjekke Facebook-appen på mobilen hver dag.

StudentAppen

Appen gir deg en komplett oversikt over studentrabatter og studentfordeler, samt en oversikt over studentarrangementer der du er. Er landsdekkende. 

Kun tilgjengelig for iPhone. Pris: Gratis.


 

TaxiNå!

Via GPS-en på smarttelefonen og en database finner appen frem til taxiene som er ledige i din umiddelbare nærhet. Du kan ringe direkte til disse, og slipper taxi-køen på vei hjem fra byen lørdag natt. Er dyr til å være en app, men verdt det om du benytter deg ofte av taxi. 

For iPhone og Android. Pris: 29,-.

 

StumbleUpon

 



OPPSKRIFTSAPPER: Maria (t.v) og Ninanja forteller at de ofte sjekker Matprat-appen og Trafikanten.

Hvis du er lei av å lese og ønsker ny input, er StumbleUpon perfekt for deg. Lagre interessene dine, trykk på ”Stumble”-knappen og du havner på en helt tilfeldig nettside som inneholder noe relatert til dette.  

For iPhone og Android. Pris: Gratis

 

TextGrabber

TextGrabber omgjør et bilde av en tekst til en digital, redigerbar tekst. Du kan enten ta bilder med din egen iPhone, eller bruke et allerede eksisterende bilde. Gjenkjenner tekst på mange språk, og du får mulighet for å sende teksten på e-post.

 

LES OGSÅ: Appene som gjør studiehverdagen enklere

 

Hvilke apper klarer du deg ikke uten?

 

 


FACEBOOK: Nyima (t.v) og Sigrid er enige om at det er Facebook-appen som blir sjekket flest ganger i løpet av en dag.

Navn: Kieu-na

Alder: 26
Studerer: Markedsføring ved Markedshøyskolen

Det er mange! Den jeg må sjekke hver dag, er Facebook. Ellers har Markedshøyskolen sin egen app, med timeplan. Jeg hadde Angry birds før, men jeg har rundet det, og dessuten sluttet å ha spill på telefonen fordi jeg blir så avhengig av det.


 

Navn: Ninanja og Maria

Skole: St. Sunniva

Appene vi sjekker ofte er matprat.no, der er det mange gode oppskrifter, og så er det genialt å ha Trafikanten, slik at du kan sjekke når din trikk, buss eller bane går. Vi har også en app som heter SoundHound, som kjenner igjen musikk. Av spill så har vi Temple run og Wordfeud, men vi har også en som heter SMS Faces. Vi bruker appene mest når vi kjeder oss så det er både tidsfordriv og nyttig.
 

 


BRUKER APPER TIL UNDERHOLDNING: Lise forteller at hun helst bruker Instagram, Facebook, Twitter og Draw something.

 

Navn: Nyima og Sigrid
Alder: 20
Studerer: Markedsføring ved Markedshøyskolen

Den ene appen vi MÅ sjekke hver dag, er Facebook. Vi bruker den til å holde kontakten med venner og bekjente, og bruker den som underholdning når vi kjeder oss.

 

Navn: Lise
Alder: 21
Studerer: Markedsføring ved Markedshøyskolen

Jeg bruker apper mest for underholdningens skyld, og de appene jeg er avhengig av å bruke hver dag er Facebook, Instagram, Twitter og Draw something.