Hva gjør en Pølsemaker
Som pølsemaker jobber du i hovedsak med produksjon av alle typer pølser, kjøttpålegg, posteier, spekemat og andre produkter med kjøtt som råstoff.
I mindre håndverksbedrifter arbeider pølsemakeren også med å bearbeidede kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer. Pølsemakeren kan også arbeide i kjøttdisker, og en del av hverdagen innebærer da salg av kjøttvarer og med å gi tilberedningstips til kunder.
Pølsemakere kan mye om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene.
I det daglige arbeidet jobber pølsemakeren med både håndverktøy og mer avanserte maskiner.
Som pølsemaker må du være nøyaktig, og ha et bevisst forhold til produktivitet og økonomisk lønnsomhet.
Utdanning / kompetansekrav - Pølsemaker
Studievalg.no - Relaterte studier til Pølsemaker
Jobbmuligheter - Pølsemaker
Som pølsemaker er du som oftest ansatt i industribedrifter, men også i mer håndverkspregede kjøttbedrifter eller i ferskvareavdelinger i butikk.