Hva gjør en Ridelærer

Som ridelærer underviser du i ridning og hestehold. Du må kunne ta utgangspunkt i rideelevenes behov og gi både barn og voksne et tilbud som passer for dem. Som ridelærer kan du undervise både nybegynnere og viderekomne.

Som ridelærer kan du planlegge og organisere et ridesenter. Du har teoretiske hestefaglige og pedagogiske kunnskaper slik at du kan ta hånd om hester, stallbygninger og rideelever med ulike behov. Noen ridelærere tilbyr ridning for elever med ulike funksjonsnedsettelser eller terapiridning i samarbeid med fysioterapeuter

Jobben innbefatter også stell av hester og renhold i stallen. Ridelærere samarbeider ofte med veterinær og hovslager.

Administrative funksjoner ved et ridesenter er ofte en del av jobben. Du kan også ha ansvar for kontakt med elever, foreldre og myndigheter. 

Personlige egenskaper - Ridelærer

En ridelærer må være tålmodig og sikkerhetsbevisst. Du må vise respekt for dyr og mennesker i opplærings- og treningssituasjoner.  Du må ha godt håndlag med hester og kunne kommunisere effektivt med elevene. Sosiale og pedagogiske ferdigheter er viktig.


Utdanning / kompetansekrav - Ridelærer

Ridelærer er ikke en beskyttet yrkestittel. Norsk Hestesenter er alene om å tilby ridelærerutdanning i Norge, og den toårige fagskoleutdanningen gir internasjonal autorisasjon som ridelærer.

Studievalg.no - Relaterte studier til Ridelærer

Jobbmuligheter - Ridelærer

En ridelærer jobber som instruktør ved ridesentre eller rideskoler.

KarriereStart.no - Temaside Ridelærer

KarriereStart.no - Stillingsannonser Ridelærer

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Ridelærer

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner