Hva gjør en Bilselger

Som bilselger formidler du biler, både nye biler og bruktbiler. Det er vanlig at en bilselger først og fremst jobber med enten nye biler eller med bruktbiler. På den måten har bilselgere spesialkompetanse på den typen bil han eller hun jobber med å selge. Det er vanlig å være ansatt hos en forhandler som selger et begrenset antall bilmerker.

Arbeidshverdagen består av mye kontakt med kunder. Du har kontakt med kunder både i bilutstillingen, området hvor bilene står oppstilt, og du har kundekontakt på telefon og epost.

Mange bedrifter som jobber med salg av bil, tar også inn brukte biler. En del av arbeidet for en bilselger kan derfor også bestå i å beregne hvor mye folks gamle biler er verdt.

Bilselgere tilbyr også forsikring til kundene som skal kjøpe bil. Det er også vanlig å tilby finansieringsavtaler. Som bilselger har du derfor mange administrative arbeidsoppgaver i tillegg til å hjelpe kundene med å velge riktig bil.

Som bilselger må du være utadvendt og imøtekommende ovenfor kunder. Serviceinnstilling og målbevissthet er en forutsetning. Gode salgsevner og evne til å forstå kundenes behov og ønsker er viktig. Kunnskap og interesse for biler er nødvendig, men du er ikke nødt til å ha inngående kunnskaper. Det viktigste er generell og oppdatert kunnskap om bil, bilutstyr og sikkerhet.


Du må være i stand til å jobbe selvstendig, være strukturert og takle en hektisk hverdag.

Utdanning / kompetansekrav - Bilselger

Det er ingen formell offentlig utdanning for bilselgere, men det finnes privatskoler som tilbyr tilrettelagte studier og kurs.

Studievalg.no - Relaterte studier til Bilselger

 

Jobbmuligheter - Bilselger


KarriereStart.no - Temaside Bilselger

KarriereStart.no - Stillingsannonser Bilselger

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Bilselger

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner