Hva gjør en manusforfatter

En manusforfatter er en som skriver manuskript enten til film eller teater. Til forskjell fra vanlige fortellinger, har manus gjerne en mer systematisk beskrivelse av dialog, handling og scener. En skjønnlitterær fortelling er skrevet for å bli lest som den står skrevet. Et manuskript skal leses av en regissør og tolkes videre som enten et teaterstykke eller en film. På den måten trenger ikke et manuskript beskrivende adjektiv for å engasjere leseren. Tvert i mot kan dette virke dempende på regissørens muligheter for egen tolkning. Manusforfattere skriver enten originale verker, eller tilrettelegger andre verker, vanligvis romaner, for film eller teater.

Kjente norske manusforfattere er blant annet Erlend Loe og Nikolaj Frobenius.

Ønsker du å utdanne deg som manusforfatter kan du for eksempel studere film og fjernsyn ved Høgskolen i Lillehammer eller filmproduksjon ved Noroff Instituttet.

Utdanning / kompetansekrav - Manusforfatter

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Manusforfatter


Jobbmuligheter - Manusforfatter

 

KarriereStart.no - Temaside Manusforfatter

KarriereStart.no - Stillingsannonser Manusforfatter

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Manusforfatter

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: