Hva gjør en profesjonell idrettsutøver

Profesjonelle idrettsutøvere trener ofte og mye, og for å nå til toppen kreves gjerne et stort talent for idretten de bedriver. Hverdagene består av trening og forberedelse til stevner, kamper eller konkurranser. Reising er også en stor del av livet som profesjonell idrettsutøver.

Det finnes profesjonelle idrettsutøvere innenfor en rekke idretter i Norge. De mest kjente er fotballspiller, håndballspiller, eller vinteridrettsutøver som innen ski, skøyter eller hopp. Det er imidlertid liten plass til at mange skal kunne drive med idrett på heltid, og mange idrettsutøvere arbeider med andre ting ved siden av, eller tar utdanning.

For mange av de største idrettsutøverne er det viktig å opprettholde et godt samarbeid med sponsorer. Sponsorene står ofte for en stor del av inntekten til en idrettsutøver, i tillegg til premiepenger fra konkurranser og reklame.

Utdanning / kompetansekrav - Profesjonell idrettsutøver

Kompetansekrav

Å være profesjonell idrettsutøver er fysisk og psykisk krevende. En idrettskarriere vil ofte være kort og risikofylt. Skader er i mange idretter en del av hverdagen, og karrierer kan derfor ende brått.

Treningen krever stor grad av planlegging og selvbeherskelse, og toppidrettstutøverne lager ofte en treningsplan i samråd med leger, fysioterapeuter, massasjeterapeuter, kostholdseksperter eller idrettskonsulenter.

Utdanning

Det kreves ingen utdanning for å bli en profesjonell idrettsutøver. Mange går imidlertid idrettsfag på videregåendeskole og det finnes utdannelse ved Norges idrettshøgskole, eller ved en av de mange høgskolene som tilbyr idrettsfaglige studieretninger for høyere utdanning

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Profesjonell idrettsutøver


Jobbmuligheter - Profesjonell idrettsutøver

 

KarriereStart.no - Temaside Profesjonell idrettsutøver

KarriereStart.no - Stillingsannonser Profesjonell idrettsutøver

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Profesjonell idrettsutøver

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: