Hva gjør en samfunnsgeograf
En samfunnsgeograf er en geograf som jobber innenfor samfunnsvitenskaplig teori. Som samfunnsgeograf har du kompetanse på hvordan forholdet mellom mennesker og verden påvirker prosesser i samfunnet på ulike geografiske nivåer: lokalt, nasjonalt og globalt.
Samfunnsgeografer er opptatte av på hvilken måte lokalisering og omgivelser har betydning for hvordan et samfunn utvikler seg økonomisk, sosialt og kulturelt.
Stikkord som samfunnsgeografer er opptatt av:
- by- og regionalplanlegging
- planlegging og utredning
- miljøproblemer
- industriell utvikling
- fattigdom og rusproblematikk
Samfunnsgeografer kan ha mange ulike typer arbeidsoppgaver, for eksempel være prosjektleder, jobbe med analyser eller ha en rolle som rådgiver.
For å bli samfunnsgeograf må du være glad i å tilegne deg teoretisk kunnskap. Du må også være samfunnsengasjert og nysgjerrig.
Utdanning / kompetansekrav - Samfunnsgeograf
Studievalg.no - Relaterte studier til SamfunnsgeografJobbmuligheter - Samfunnsgeograf
Som samfunsgeograf kan du jobbe i det private næringsliv, for eksempel innenfor media, frivillige organisasjoner eller i kommuner, fylkeskommuner, departementer, direktorater og andre statlige organer. De siste årene har mange samfunnsgeografer fått jobb innenfor planlegging både i by- og landkommuner. Mange samfunnsgeografer jobber ved undervisnings- og forskningsinstitusjoner, for eksempel ved et universitet eller en høgskole.