(StudentTorget.no):

Årets traineestillinger er fordelt på 11 bedrifter, fra Aker Solutions på Ågotnes, via Austevoll-bedriften DOF Subsea til konsulentselskapet Knowit i Bergen.
 
Felles for bedriftene er at de ønsker nyutdannede inn i bedriften, ofte med en kompetanse som bedriften ikke har fra før.
 
- Traineeprogrammet skal bidra til å beholde kompetansen der den hører hjemme; i bergensregionen, sier prosjektleder Eivind Olsvik i Trainee Vest, som drives av Karrieresenteret ved Studentsamskipnaden i Bergen.
 
 

Populære stillinger

 
Årets utlysinger er doblet i antall stillinger fra i fjor, og dette viser at næringslivet i vest trenger ny kompetanse som aldri før. Seksten virksomheter er nå med i Trainee Vest, og i løpet av en treårsperiode må bedriftene ta inn en trainee. 
 
De siste to årene har de hatt om lag 500 søkere på traineestillingene, og de satser på at det er minst like mange søknader i søknadsbunkene etter fristen 20. mars. 
 
Eivind Olsvik i Trainee Vest forteller at de ser etter kandidater på bachelor- og masternivå som er toppmotiverte for jobben de skal gjøre.  
 
- Det er et stort pluss at de har vært engasjerte gjennom frivillige verv og deltidsjobber. Bedriftene setter pris på fleksible, handlekraftige og ydmyke kandidater som liker en bratt læringskurve. 
 
For å skille seg ut fra mengden anbefaler Olsvik å få frem din motivasjon for å søke akkurat den stillingen i bedriften, og videre fortelle hva du kan utføre og gjøre for bedriften hvis de ansetter deg. Han anbefaler også om å ta en telefon i forkant for å få litt bakgrunnsinformasjon.
 
 

Ansetter flere 

 
Det blir stadig mer vanlig å ansette flere traineer, og i år er eksempelvis Aker Solutions på jakt etter to prosjektledere og to prosjektplanleggere.
 
- Traineene vi har hatt før har bidratt med nytenkning og forfriskende samarbeid, sier Belen V. Birkenes, leder for organisasjonsutvikling og opplæring ved HR-avdelingen i Aker Solutions. 
 
De 16 stillingene som nå som legges ut kan søkes av nyutdannede samfunnsvitere, økonomer, ingeniører, jurister, humanister, psykologer, HR-utdannede og andre med en bachelor- eller mastergrad fra lærestedene i Bergen. De tar også i mot søknader fra nyutdannede fra hele landet. 
 
Søknadsfristen på stillingene er 20. mars. Traineeperioden varer ett år med start i august 2013, og fleste vil få tilbud om fast ansettelse.
 
Les mer på traineevest.no
 

LES OGSÅ: Verdifull erfaring på rekordtid