(StudentTorget.no):

Fra 1. januar 2014 synker tre og fem års fastrente med nesten 0,3 prosentpoeng, mens ti års fastrente synker med nesten 0,2 prosentpoeng. Flytende studielånsrente vil fra 1. januar være 2,575 prosent. 
 
– Mens vi hadde en markant renteoppgang tidligere i høst, ser vi nå at samtlige fastrentesatser synker igjen, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen i en pressemelding.
 
Renta kan bindes på nett
Kunder som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1.–12. desember. Alle som søker om fastrente, må gjøre det på Dine sider på lanekassen.no. De kan logge inn med BankID.
 
Studenter som mottar støtte fra Lånekassen til fulltidsutdanning, kan ikke binde renten. 
 
175 700 av Lånekassens kunder har fast rente på studielånet sitt, 437 200 kunder har flytende rente. 
Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. 
 

LES OGSÅ: Millioner av kroner ligger gjemt i legater


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: