(StudentTorget.no):

– Både tre og fem års fastrente vil være lavere enn den flytende renta, sier Lånekassens kommunikasjonsdirektør, Anne-Berit Herstad, i en pressemelding.
 
Flytende rente som gjelder fra 1. mars vil være 2,521 prosent. Laveste flytende rente i Lånekassens historie er 2,178 prosent.
 
Sammenliknet med dagens nivå synker tre års fastrente med 0,49 prosentpoeng, fem års fastrente synker med 0,587 prosentpoeng og ti års fastrente synker med 0,584 prosentpoeng.
 
– Kunder som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1. til 12. februar. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på lanekassen.no, sier Herstad.
 
469 300 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 143 500 har fast rente. Ikke alle med flytende rente kan binde renta. Kunder som for eksempel har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden, som mottar støtte til fulltidsutdanning eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden kan ikke binde renta.
 
Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. 
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: