(StudentTorget.no):

De viktigste endringene i forskriften er at det gis støtte til det første året av bachelorutdanninger i USA og ikke-vestlige land, og valutajustering for utenlandsstudenter. I tillegg har satsene for støtte økt. 
 
 

Nye satser

Basisstøtten øker fra 9 785 kroner til 10 092 kroner per måned. Det betyr at du får 100 920 kr å bo og leve for i året. Betaler du skolepenger i Norge eller Norden, kan du låne 60 149 kr til skolepenger. Studerer du i utlandet, kan du få inntil 123 083 kr i stipend og lån til skolepenger.
 
Les mer om basisstøtten her
 
 

Støtte til første året av bachelorutdanninger

Fra høsten av blir det gitt støtte til første året av bachelorutdanninger også i USA og ikke-vestlige land, selv om dette året ikke regnes å være på nivå med høyere utdanning i Norge.
 
Les mer om støtte til førsteåret her
 
 

Valutajustering

Tidligere ble kun stipendandelen av skolepengestøtten valutajustert, og da bare når det var til kundens gunst. Fra 2015–2016 blir også lånedelen av skolepengestøtten valutajustert hvis kursen har endret seg med mer enn én prosent siden 1. april 2015. Valutajusteringen kan gå begge veier, både til studentens gunst og ugunst.
 
Les mer om den nye valutajusteringen her
 
 
(Kilde: Lanekassen.no)
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: