(StudentTorget.no):

Fra 1. juli vil fastrentene på studielånet stå stabilt på 2,129 prosent for tre år, mens både fem og ti års bindingstid øker med 0,2 prosentpoeng til henholdsvis 2,423 og 2,911 prosent.
 
– Treårsrenta vil fortsatt være lavere enn den flytende studielånsrenta på 2,227 prosent, som gjelder for den samme perioden, påpeker Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør Lånekassen.
 
Kunder som ønsker å binde renta, må søke om fast rente på lanekassen.no i perioden 1.–12. juni.
 
– Alle som skal søke om fastrente, må gjøre det på lanekassen.no, sier Herstad. 
 
451 300 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 154 100 har fast rente.
 
Renten i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: