(StudentTorget.no):

Fra 1. september vil fastrentene på studielånet være 2,031 prosent for tre år, 2,325 prosent for fem år og 3,008 prosent for ti års bindingstid.
 
– Tre års fastrente vil være lavere enn den flytende renten, som er på 2,325 prosent i september og oktober, sier Solbjørg Sørensen, underdirektør i avdeling for kommunikasjon og kundedialog i Lånekassen, i en pressemelding.
 
2,031 prosent for tre års bindingstid er tangering av den laveste treårsrenten i Lånekassens historie.
 
Kunder som ønsker å binde renten, kan gjøre det i perioden 1.–12. august.
 
– Alle som skal søke om fastrente, må gjøre det på lanekassen.no, opplyser Sørensen.
 
462 000 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 149 000 har fast rente.
 
Renten i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. 
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: