(StudentTorget.no):

Undersøkelsen KarriereBarometeret viser at de viktigste faktorene for valg av arbeidsgiver er at organisasjonen er kjent for å levere produkter eller tjenester av høy kvalitet. Bedriftens renommé og kjennskap i samfunnet settes høyt blant studentene. 

Undersøkelsen viser at det ikke er store forskjeller på hva studenter innenfor ulike studieretninger vektlegger i valg av arbeidsgiver. 

- I en etableringsfase og rett fra studentlivet er det viktig med en viss grunnlønn, men utvikling er mitt viktigste kriterium i valg av arbeidsgiver, sier økonomistudent Markus Vesterhus (23). 
 

Personlig utvikling er viktig

DETTE SETTER STUDENTENE HØYT: 
  • At organisasjonen er kjent for å levere produkter eller tjenester av høy kvalitet.
     
  • At en som arbeidstaker kan ha en god balanse mellom jobb og fritid,
     
  • At jobben gir en mulighet til å bygge godt nettverk.

Vesterhus er ikke alene om å sette selvutvikling foran lønn. Undersøkelsen viser nemlig at studenter ser etter organisasjoner som er kjent for å investere i utviklingen av de ansatte. 

Flere studenter bekrefter dette. For ingeniørstudenten Paul Tveiten (25) er ikke lønn avgjørende, men muligheten for personlig utvikling og spennende arbeidsoppgaver, er noen av kriteriene hans. 

Han er også opptatt av at hans fremtidige arbeidsgiver kan gi han enkelte friheter. 

- Kreativ frihet slik at jeg kan gjøre litt forskjellig ting er viktig, og ikke bare jobbe med det samme, sier Tveiten.

LES OGSÅ: Ingeniørstudenters mest attraktive arbeidsplass 2013


Balanse mellom jobb og fritid

I undersøkelsen kom det frem at en av de avgjørende faktorene for studentene var at arbeidsgiver kunne ha en god balanse mellom jobb og fritid. Det ble avgjørende for Merethe Hågensen da hun valgte å jobbe for Moss maritime.

- Jeg liker fritid, men også å kunne jobbe med store og spennende oppgaver. Det er viktig å kunne trives på jobben, sier Hågensen. 
 

LES MER OM UNDERSØKELSEN HER