NYHET: Norges Helsehøyskole får Anatomisk læringssenter

Høsten 2013 åpner Norges Helsehøyskoles nye anatomiske læringssenter, som vil gi helt unik læring til studenter på helsefag.

 - Det anatomiske læringssenteret på Norges Helsehøyskole vil bli helt unikt i Norge, ja kanskje det eneste i Skandinavia! Vi gleder oss voldsomt til å ta dette i bruk i undervisningen, sier faglig studieleder John Magne Kallhovde.

Et læringssenter med humane preparater

I Norge er anatomiundervisningen som oftest bare teoribasert, hvis man ser bort ifra medisinstudiet. For å få en god forståelse av anatomi er det viktig å se og studere detaljene i menneskekroppen tredimensjonalt påpeker John Magne.

- Man må kunne se, ta og føle på de ulike strukturene for å få en følelse avdem. Dette er kun mulig ved bruk av reelle preparater. Plastmodeller gir ikke det samme læringsutbyttet fordi de ikke er detaljert nok og viser ikke variasjoner på samme måte som originale humane preparater av levende materiale, sier han.
Norges Helsehøyskole fant etter flere års leting etter gode alternativer endelig en tilbyder i Tyskland, som driver med en spesiell plastineringsteknikk.

- Folk donerer kroppen sin til forskning og undervisningsformål. I stedet for å legge kroppsdeler i formalin, suges all væske ut av preparatet og erstattes med en væske som er en type plastikkpolymer som gjør at det bevares i all tid, forklarer John Magne.


Alle sener, blodårer, muskler og knokler er dermed intakt når huden er dissekert vekk. Med denne teknikken kan studentene på Norges Helsehøyskole i fremtiden få et enormt detaljert preparat hvor de for eksempel kan studere utspring og feste for blodårer og nerver - noe som er særdeles viktig for blant annet osteopater, avslutter han.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

LES MER OM NORGES HELSEHØYSKOLE