S pørsmål og svar publiseres fortløpende, og du får en mail når ditt spørsmål er besvart.

 

Hva var den største utfordringen ved å dra "alene" i et fremmed land over lengre tid?

 

Svar fra Malin på Bali:

Den største utfordringen må nok være det å være borte fra familie, venner og andre ting man savner fra Norge.

Mange synes kanskje at 3 måneder kan virke som lang tid, men det går overraskende fort! Når man er så mange som reiser sammen så har man alltid noe å gjøre, og det er sjelden man har tid til å tenke på det som skjer hjemme.

Jeg som reiste alene tenkte en del på hvordan det kom til å bli å reise til Bali uten å kjenne noen og så nok på dette som en liten utfordring, men det gikk veldig bra!

De aller fleste som reiser på en slik tur er innstilt på å få nye venner, og jeg opplevde at alle var åpen, imøtekommende og inkluderende.

I forkant av en slik reise er det mye man lurer på, og man er kanskje usikker på hvordan det skal gå, men man finner seg veldig fort til rette og ser at det man har bekymret seg for egentlig ikke var noe å tenke på!

 

Svar fra Kristine på Cuba:

Det er et stort støtteapparat rundt Gostudy og du er i en gruppe hvor alle sitter i samme båt så jeg følte meg ''alene'' fra jeg dro hjemmefra til flyplassen på gardemoen.

Når jeg melte meg på kurset, så hadde jeg i bakhode at jeg skulle reise alene, men sånn er det ikke i det heletatt. Ut ifra situasjonen så blir det et samhold, og alle passer på hverandre.

Det nærmeste jeg kom over utfordring var, når jeg ikke ble med på Zumba-trening etter skolen og skulle bestille mat alene og ikke visste hva kylling var på spansk.


 

Drar dere til Bali og Cuba kun for å feste? Er studiene deres verdt noe annet enn at dere får studielån og studiepoeng?

 

Svar fra Malin på Bali:

Jeg valgte å ta et friår før jeg starter på universitetet nå til høsten, og så på Bali som både en opplevelse og en forberedelse til studiene. Det er naturligvis ikke like mye skole på Bali som det vil være på universitetet, men jeg så på det som veldig positivt å komme litt i gang før studiene starter for fullt til høsten.

Studiepoengene er veldig gode å ha med seg når man skal søke seg inn på studier, og gostudy har veldig flinke lærere som kom med gode tips til studieteknikker man kan ta med seg videre.

Hele opplevelsen med å reise til et nytt land, oppleve en ny kultur og møte nye mennesker er også utrolig fin å ha med seg videre. Mange velger å bruke friåret sitt til å reise og å oppleve verden, og det å kombinere dette med studier er absolutt noe jeg vil anbefale.

Det blir naturligvis litt festing, men gostudy arrangerte også mange utflukter der vi fikk oppleve Bali og hjalp oss med å organisere egne turer slik at vi fikk gjort mest mulig på den tiden vi hadde der nede.

Jeg tror de aller fleste vil være enig i at hele opplevelsen er verdt mer enn pengene man betaler, og man reiser hjem med både viktige studiepoeng og minner for livet i bagasjen.


 

Er det mye alkohol og festing på Cuba, altså partyfaktor? Er det vanskelig å ta fag i et nytt pg spennende og ikke minst varmt land?

 

Svar fra Kristine på Cuba:

Det er svært avslappet, det finnes ingen neonlys med turister som fester hele natta. Vi tar med øl eller en flaske vin når vi skal ut i parkene eller sitte på kanten ved kysten.

I helgene er det alltid rågode konserter og andre happenings og da kjøper man som regel noe å drikke på.

Vi hadde noen fester hjemme hos hverandre men det var koselig fest, ikke fylla.

 

Hei:) Jeg lurte på om musikkprogrammet på Cuba er legit og om man faktisk spiller ordentlig musikk og at det ikke bare er tull og gøy?

 

Svar fra Kristine på Cuba:

Man skal lete lenge etter mennesker som inspirerer deg mer for å drive med musikk, så det er lite rom for tull :)

Når man gjenskaper rytmer, melodier og låter sammen med andre må man ha gjort leksen sin. Det er gøy, men utfordrende og man slipper ikke unna hvis man ikke får det til.

Lærere, professorer, og gjestforedragsholdere tar elevene på alvor og vil at de skal utvikle seg som musikere, uansett hvilket nivå man er på. Musikken blir gjort så proff som mulig, sammen med fler eller alene.

 

Hei, hvor stort budsjett trenger jeg for et semester med ex phil/ex fac og spansk på Cuba? Takker for svar!

 

Svar fra Kristine på Cuba:

Kommer helt an på hvor mye man vil være med på.

Jeg var med på de fleste utflukter og levde generelt godt på 25 tusen i løpet av semesteret, og det var uten tvil verdt hver eneste krone!