H ei! Jeg heter Amalie Victoria Jørgensen. Jeg er 24 år og kommer fra Askøy, en øy rett utenfor Bergen.

For tiden, studerer jeg ved University of North Dakota (UND), hvor jeg utdanner meg til elektroingeniør. Jeg har også to minorer; en i matte og en i «Woman and Gender studies».

Skolen ligger i en liten by kalt Grand Forks i Nord Dakota, helt på grensen til Minnesota. Jeg har nå bodd i Grand Forks i ett år, og gleder meg til de kommende årene.

Det spørsmålet jeg får mest om valget å studere i USA, er uten tvil hvorfor jeg valgte å flytte til Grand Forks.

Før jeg flyttet «over dammen», gikk jeg et år på American College of Norway (ACN) i Moss, hvor jeg fikk et innblikk i hvordan den amerikanske skolehverdagen er. ACN har i over 25 år vært en trofast partnerskole med UND, noe som gjør overgangen mye lettere.

Skulle noe skjære seg i USA, vet jeg at jeg alltid kan ta kontakt med ACN, for å få hjelp med det jeg skulle trenge.

På ACN, ble jeg også kjent med min nåværende roomie, og i tillegg har UND et veldig godt ingeniørprogram, så da var ikke valget vanskelig for meg.

Som nevnt tidligere, ligger UND i Grand Forks i Nord Dakota og har rundt 15.000 studenter. Fargene våre er grønn, hvit og svart, og skolelaget er Fighting Hawks.

UND er mest kjent for hockey, og har en av de fineste hockeyrinkene i hele USA. Hockeysesongen er den absolutt beste på UND, men skolen har også mange andre sporter, som amerikansk fotball, volleyball, basketball og fotball.

UND er også et «typisk» amerikansk college, hvor studentene og de ansatte har mye «school spirit», og man har også et stort gresk liv. Dette består av sororities og fraternities, og det er et hus for alle.

Skolen har også over 200 klubber og organisasjoner man kan melde seg inn i.

Jeg er, for eksempel, med i «Society of Women Engineers (SWE)», og har nå blitt valgt som «Girl Scout Chair», hvor jeg det neste året har ansvaret for å arrangere eventer for Girl Scouts i Grand Forks.

Det jeg liker best med Nord Dakota er at staten har alle fire sesongene. Vinteren er nok den som varer lengst, men både vår, sommer og høst er nydelige.

Campus er veldig grønt og fint, og alt av skolebygg, treningssenter, hockeyrink, mathaller, svømmebasseng og bibliotek er i gangavstand, men skulle det være vått og surt, er det også busser som går regelmessig gjennom hele dagen.

Fremover, kommer jeg til å blogge om min hverdag som student ved UND, hvordan det er å studere i utlandet, forskjellige utfordringer jeg har hatt, og diverse tips til å lykkes som student i USA.