Jeg studerer ved et universitet som heter Universidad Carlos III de Madrid. Det er et offentlig universitet med drøyt 20.000 studenter om jeg ikke tar helt feil, og fokuserer mye på å tiltrekke seg studenter fra andre land, både Erasmus/utvekslingsstudenter og studenter som meg, som tar hele graden her.

 

Vi er en klasse på cirka 40 stykker som har hver klasse sammen, noe jeg synes er veldig greit, ettersom det er enklere å bli kjent enn om man skulle ha byttet klasser hver time. Undervisningen her er obligatorisk, og jeg har 10 skoletimer (på 1,5 timer) ukentlig. Dette semesteret er jeg heldig og har fri på torsdager, noe som er veldig deilig!

 

 

Universitetet har både et veldig fint bibliotek og et moderne treningssenter – begge steder tilbringer jeg mye tid. Bibliotekets lesesal har blitt mitt andre hjem den siste måneden, ettersom mengden skolearbeid har økt. Skoledagene består ofte av forelesning 9 til 12:15, skolearbeid på biblioteket til klokken 15, før jeg går og trener. Skolen tilbyr mange andre aktiviteter også, som tennis, fotball, basketball, dans, K-pop, og så videre, i tillegg til at det er basseng og spa tilgjengelig. Det er også flere arrangementer ukentlig, slik som foredrag med ulike temaer. En skal med andre ord ha god sjanse for å finne noe en liker å gjøre!

 

 

Dager som ikke går med til skolearbeid går gjerne ut på å utforske Madrid. Byen er stor, vakker og har mye å by på – enten en liker kultur, historie, shopping, festing, eller noe annet. Jeg har blant annet besøkt Thyssen-Bornemisza museet, en av tre berømte museer i sentrum. Det florerer også av gode restauranter og kafeer, hvor en kan ta med seg skolearbeidet for å få variasjon i lesingen. I tillegg er det mange utenlandske studenter som er enkle å bli kjent med, og flust av arrangementer å delta på, gjerne fulle av andre studenter.


 

Nå har jeg bare vært her i tre måneder, men jeg tror ikke man kan kjede seg i Madrid!

 

Marta

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet