(StudentTorget.no):

 

Alle har forskjellige preferanser når det kommer til hvordan de ønsker å møte nye mennesker, date og starte et forhold, men i dagens samfunn er det store deler av Norges befolkning som møtes gjennom dating apper. Dette er ikke noe for meg, og sikkert flere av dere der ute.

 

Årsaken til at man føler at dating apper ikke passer for deg kan være så mangt. Kanskje føler man at det er bortkastet tid, eller rett og slett at man fortrekker å møte noen på en mer naturlig måte, føle på kjemien og spenningen.

 

Blind på mulighetene

Personlig føler jeg at 70 % av dating appene er maks ett møte med en man finner fysisk tiltrekkende, før man enten blir ghostet eller ignorert. 29 % er en kjapp melding med «hei» og så er samtalen ferdig, mens kun 1 % lykkes det for. Jeg kjenner flere som har møtt partner, samboer, forlovede eller ektefelle gjennom en dating app, men personlig føler jeg teknologien har tatt over det sosiale livet.

 

Teoretisk sett virker dating apper som den perfekte løsningen på jakten etter «den rette», men problemet med disse er at det er så ekstremt mange alternativer der ute at man konstant søker noe «bedre» enn det man allerede har. Man blir rett og slett litt blind på hvilke muligheter man kan få med en person, eller går glipp av noe fantastisk fordi man er så fokusert på å finne «den ideelle partner».


 

Jeg tror ikke noen jeg kjenner liker å være på dating apper. Det er litt som å dra til tannlegen: Noen hater det, andre tolerer det, mens noen er klin gale og liker det. Når man sitter og swiper på appene tenker man sjeldent på konsekvensene som følger videre. Å sjeldent få en «like» eller å ikke ha noen samtaler med noen kan ha en negativ innvirkning på selvtilliten. Presset på unge i dag om å fremstå som perfekte på nettet er allerede så stor og vi blir slukt inn i et univers der bilder og tekst er slik vi møter vilt fremmede.

 

LES OGSÅ: Slik blir du god til å sjekke opp medstudentene dine

 

«Ikke snakk med fremmede»

Helt siden vi var små har foreldrene våre fortalt oss at vi ikke skal snakke med fremmede, men her sitter vi og blir enig med fremmede om å møtes for en kaffe eller en øl. Hva skjedde med å være så modig og ta utfordringen, å gå bort til den karismatiske gutten på Espresso House eller den pene jenta på treningssenteret? Det ligger så mye sjarm i å tørre og gjøre dette i stedet for å sende et «hei» på Happn.

 

Jeg vil ikke si at jeg er så fryktelig romantisk av meg, men jeg må innrømme at om noen hadde kommet opp til meg personlig og slått av en prat, så hadde jeg vært mer interessert i møte denne personen igjen i motsetning til kleine samtaler gjennom dating apper.


 

Har du ikke prøvd dating apper, så ville jeg definitivt testet det ut for å se om det er noe for deg eller ikke, men kjenner du at du plages av stigmaet rundt dating apper, at de får negativ innflytelse på selvtilliten, du liker å bli kjent med andre i det virkelig liv eller at du kaster bort tiden din, ja, da er du litt som meg.

 

LES OGSÅ: Et tomrom som ikke kan fylles

 

Frykten for å være alene

Det har seg slik at om du ikke er på dating apper, men støtt og stadig hører at andre venner er på tinder dates, så får man en viss ensomhetsfølelse. Det er så mange av Norges befolkning som er på dating apper, og for oss som ikke er det, bygges det en frykt om å være alene for alltid, selv i en ung alder.

 

Da jeg var yngre sa alle vennene mine at jeg ikke måtte bekymre meg, for jeg har god tid og jeg er helt enig i det. Jeg er 25 år og har hele verden foran mine føtter, men selvfølgelig blir man bevistgjort på at man er singel hver gang man møter venner som har flyttet sammen med kjæresten, forlovet seg eller er gravide.

 

Jeg kunne sikkert gjort som flere jeg kjenner og dratt på en haug med Tinder dates, men for meg blir det å kaste bort tiden min. Helt siden jeg gikk på videregående har jeg prioritert å fokusere på studier, venner, familie og opplevelser, og tenkt at en partner kommer når det kommer. Jeg vil ikke kategorisere meg selv som en person som går opp til noen jeg finner attraktiv og slår av en prat, men hvorfor ikke? Dating app eller ikke, tar man ikke sjansen kan man gå glipp av fantastiske mennesker og opplevelser. Så til alle dere som leser dette. Tørr mer!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet