Selv om det begynner å bli ganske fullt i SiOs studentboliger, er det fremdeles en del som endrer studieplaner eller takker nei av andre grunner, og vi sender ut tilbud fortløpende, sier Løkka.

 

– Vi har også kortere oppsigelsestid i juli og august slik at ledige boliger raskt blir tilgjengelige.

 

LES OGSÅ: Skal du leie bolig? Her er sjekklisten

 

Vær aktiv

De siste årene har det vært ekstra stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO, og ventelistene er lange rundt semesterstart.

– Vi vet at mange studenter ønsker å bo hos SiO, sier Gunn Kirsti Løkka. – Søk studentbolig, men vær aktiv, bruk nettverket ditt og let også på det vanlige leiemarkedet.

 

– Vi har bygget nesten 400 nye studentboliger det siste året, og vi skal bygge mange flere fremover. Men fokuset vårt akkurat nå er de som trenger bolig til semesterstart, sier Løkka.

 

LES OGSÅ: Kun 15 prosent av studentene får studentbolig

 

Husk å oppdatere søknaden din

Mer enn 67 000 personer studerer i Osloområdet. Hver høst skal nye studenter inn på leiemarkedet i byen. Studenter som står på venteliste for å få studentbolig, bør passe på at datoen for ønsket innflytting på søknaden er fremover i tid, slik at ikke søknaden går ut på dato.


 

– Dersom du ikke får tilbud fra oss før semesterstart, anbefaler vi å fortsette å stå på venteliste. Sjansen for at vi har noe å tilby deg etter hvert er stor, sier Løkka

 

LES OGSÅ: De beste tipsene for et velfungerende bokollektiv

 

Boligdirektørens beste råd for å få studentbolig i Oslo:

  • Søk studentbolig uansett, slik at du har mulighet for å få et tilbud etter hvert

  • Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.

  • Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde

  • Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet