Hei! Mitt navn er Ida, og jeg studerer ved University of Montana.

Jeg kommer fra Bergen og har nå bodd i Missoula, Montana i tre år. Jeg har akkurat startet senior year av bachelorgraden min. Jeg studerer Business Administration med en minor i Psykologi. Utenom skolen jobber jeg med Concessions på store arrangementer og med International Students and Scholars (ISS) hvor jeg hjelper innkommende og nåværende internasjonale elever.

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg endte opp på en så ukjent plass, både her og hjemme. Svaret er at jeg allerede kjente til Missoula og har alltid elsket å komme hit. Jeg har slektninger i Missoula og Seattle-området, så jeg har tilbragt ca. annenhver sommer i Missoula siden jeg var 12 år gammel. Missoula er ganske annerledes fra Norge på mange måter. For eksempel, får de i motsetning til Bergen skikkelige årstider, både sommer og vinter. Alle her er utrolig vennlige, og det er ikke unormalt å ende opp med å snakke med totalt fremmede på gaten. Missoula har for min travle familie, alltid vært vårt ”happy place”. Byen har av Livably.com blitt rangert som en av USAs beste studentbyer.

Når vi kom på besøk sommeren før 2.klasse på VGS, fikk vi en omvisning på skolens campus. Skoleområdet er utrolig grønt og flott, og har alt du trenger rett i nærheten; treningssenter, matvarebutikk, restauranter, etc. Det går også busser fra skoleområdet til de viktigste delene av byen. Campus ligger også rett ved fjellsiden til Mount Sentinel, og det er drøssevis av turstier kort avstand fra skolen. Samme dag som vi var på omvisning, bestemte jeg meg for at dette var universitetet for meg.

University of Montana (UM) er en av de største universitetene i Montana. Skolen ble grunnlagt i 1893, og har for øyeblikket rundt 12,000 studenter. Skolelaget heter the Grizzlies, og fargene våre er ”maroon and silver”. Skolen ligger i byen Missoula, høyt oppe i Rocky Mountains. Området er kjent for flott natur og mye friluftsliv, og er bare noen få timer unna nasjonalparker som Glacier Park og Yellowstone.

Frem til graduation i mai kommer jeg til å blogge om livet mitt her, med en del tilbakeblikk til hva jeg har opplevd her over de siste tre årene i Missoula.