Hvis man velger å studere i Storbritannia, får man ofte en lang ferie. Jeg studerer ved City University, London, og i mitt tilfelle varer sommerferien fra midten av juni til slutten av september. Hvert semester består av ti uker, pluss en uke ferie i midten. I tillegg kommer eksamensperiodene i januar og mai/juni. På grunn av dette har jeg mulighet til å jobbe en god del i sommerferien, slik at jeg har råd til å bo her i London.

Akkurat nå bor jeg like ved Kings Cross. Jeg elsker beliggenheten. Det tar meg ti minutter å gå til Camden Market, 25 minutter til Oxford Street, og en halvtimes gange til universitetet. Jeg sparer mye penger på å kunne gå stort sett dit jeg vil i byen. Det er veldig deilig.

Dagene mine på universitetet begynner ofte mellom ni og 11 en gang. Det passer meg fint, da jeg jobber best på morgenen. Det er ikke mange timene skole i uka egentlig. Forrige semester hadde jeg 15 timer i uka, dette semesteret har jeg 17. Mange av medelevene mine har færre timer enn det, da et av mine valgfag dette året er seks timer i uka. Det er ganske deilig å ha så få timer, men det betyr også at du har et stort ansvar for eget studie. Har man litt selvdisiplin går det helt fint, og jeg vil si det går bedre enn jeg hadde trodd.

Journalistikkstudiet på City University der jeg går er veldig spennende. Det er rangert som et av de beste journalistikkstudiene i både London og England, og jeg skjønner hvorfor. Vi har tilgang på moderne utstyr som radiobåser, TV-studio, datamaskiner og kameraer. De fleste av lærerne våre har enten jobbet mange år i bransjen, eller jobber der enda. Det er lett å se at de har mye å lære bort. Studiet er også veldig praktisk, noe som er gøy, og det er virkelig noe man lærer mas-se av. Noen oppgaver, som å gå ut på gaten å gjøre korte intervjuer, kan være utfordrende for noen som meg som har noen sosiale barrierer, men jeg lover at det går seg til.

Før andreåret begynte fikk vi velge to valgfag. Det er en rekke ulike fag å velge mellom. Alt fra Reporting Conflict til Sport Journalism og språk. Selv valgte jeg Visual Journalism og har lært meg å ta bedre bilder, redigere dem, og har satt sammen en visuell portfolio. Jeg valgte også Short-hand som man kan kalle for håndskreven stenografi. Det går ut på å forkorte ord og gjengi dem som tegn for å kunne ta raske notater og lese dem tilbake igjen. Det er et veldig gøy og annerle-des fag som jeg er utrolig glad for at jeg valgte.

En av grunnene til at mange velger å ikke studere i London er fordi de fleste London-universitetene ikke gir den typiske campus-følelsen man kanskje er ute etter når man går på universitetet. For meg spiller ikke det noen rolle, og jeg trives kjempegodt på hovedcampusen til City. Når det er sagt finnes det absolutt London-universiteter med ordentlig campus som Roe-hampton og Kingston, men de ligger gjerne litt lenger ut fra sentrum.

Jeg drømte lenge om å studere i London, og jeg er utrolig glad for at jeg valgte å hoppe i det og gjøre det. Dette er en once in a life time-mulighet, og jeg er sikker på at alle lærdommene jeg tar med meg herifra vil ha positiv innvirkning på resten av livet mitt. Det er noe helt annet å være her på ferietur enn å bo her og virkelig bli kjent med denne store byen. Tiden går fort, men jeg er vel-dig takknemlig for at jeg har et og et halvt år igjen til å utforske denne utrolige byen, som blir litt mer min for hver dag som går.