Fredag 29. mars dro vertsfamilien min og jeg fra kalde Hastings, Michigan, på «spring break» til Destin, Florida. Vi hadde leid et hus i kystbyen sammen med et par andre familier fra skolen min. De andre familiene hadde leid store biler til den lange bilturen, men vi pakket den lille, røde Toyota Corollaen til vertsmor og la ut på en 20 timer lang biltur. Min lengste biltur på denne turen var på rundt fire timer, så dette var en ny opplevelse for meg. Jo lenger sør vi kjørte, jo varmere ble det. Vi tok turen over to dager og overnattet på hotell i Alabama fra fredag til lørdag.

 


Vi var fremme ved huset lørdag ettermiddag. Så fort vi hadde satt på plass alle tingene våre og bestemt hvor alle skulle sove, dro vi på stranda, som var en tre minutter gåtur unna. Stranda var utrolig fin med hvit sand og krystallklart vann. Alle jentene syns vannet var iskaldt, og ville helst ligge på stranda istedenfor å bade, men jeg storkoste meg i vannet som var på samme temperatur som ved norsk sommer! Selv om temperaturen ikke var den beste hver dag, mye grunnet vind, skinte sola utrolig sterkt. De fleste av vennene mine undervurderte sola den første dagen og bestemte seg for å ikke bruke solkrem, noe som resulterte i at jeg hadde hummer-røde venner resten av ferien! Etter det brukte de faktor 100 i håp om å ikke bli mer brente enn de allerede var.

 


Dagene bestod for det meste av turer på stranda, sole seg og bade i bassenget. En av dagene leide vi en båt og kjørte rundt langs kysten av Destin. Etter båtturen dro vi ned på havna og gikk og så på alle de små butikkene og spisestedene der nede.

 


Nabolaget vi bodde i var fult av andre turister og det var mye liv der. Det var også masse butikker som solgte alt mulig man kunne tenke seg som turist; gensere og t-skjorter med «Destin» skrevet på, solbriller, hatter, armbånd osv. Maten i området bestod av mye sjømat. Det var litt utfordrende å finne steder å spise i og med at vertsfamilien min er vegetarianere og glutenallergikere, men vi prøvde noen søte restauranter nede på stranda.

 


Været de siste dagene var ikke så bra, så vi bestemte oss for å dra hjem to dager tidligere for å slippe å kjøre hjem i full storm! Vi var mye heldigere med trafikk på veien hjem, og vi trengte bare å tilbringe 15 timer i Corollaen etter en flott tur.