7.20 AM
Jeg står vanligvis opp rundt denne tiden. I begynnelsen av skoleåret sto jeg opp mye tidligere, men fant etterhvert ut at om jeg står opp kl. 7.20 har jeg akkurat nok tid til å kle på meg, lage niste og frokost som jeg spiser i bilen. Alt annet gjør jeg dagen før, som å pakke sekken og utstyret jeg trenger til sport. Jeg kjører med vertssøstera mi til skolen, og vi drar hjemmefra presis kl. 7.32 hver morgen. Vi pleide å dra fem over halv, men jeg er ikke akurat den flinkeste til å holde tida, noe som endte opp med at vertsøstera mi fikk sin første anmerking, eller «tardy» som de kaller det her, noensinne.


7.45 AM
Skolen starter kvart på åtte, og de er veldig strenge på at man må komme tidsnok. Dørene på skolebygningen låses i det klokka ringer, så om man kommer for seint må man gå gjennom dørene på kontoret. Hver time varer i 53 minutter og man har 5 minutter mellom hver time til å komme seg til neste fag. Dette semesteret tar jeg: Kjemi, biologi, fysikk, engelsk, matte og engelsk. Timeplanen min dette semesteret kan du lese mer om HER.Første semester, som varte frem til jul, hadde jeg en annen timeplan. Istedenfor «Government» hadde jeg «Astronomy». I tillegg hadde jeg mer avansert biologi (honors biology), men valgte å bytte til vanlig biologi etter jul.

 

Foto: Ida Andersen

 

LES OGSÅ: Timeplanen på amerikansk high school


11.40 AM
Tid for lunsj! På skolen min har vi to forskjellige lunsjperioder. Om du har fjerde time i første etasje har du A-lunsj, som er etter tredje time. Er fjerde time i andre etasje, har du B-lunsj, sånn som meg. Lunsj varer i 30 minutter og man er nødt til å sitte i kafeteriaen gjennom hele lunsjen. Må man på do må man få et pass fra en av lærerne som sitter der inne.


2.45 PM
Skolen er ferdig 2.45 PM. Om man gjør noen former for sport, så går man direkte til trening eller kamp etter siste time. Man har som regel en halvtime til å gjøre seg klar på. Treninger og sportsarrangementer er hver dag etter skolen, og varer vanligvis til 5.30 PM. Etter skolen drar de fleste hjem for å gjøre lekser, siden man får utrolig mye lekser på skolen min, eller på jobb hvis de jobber ved siden av skolen. De aller fleste vennene mine her borte har jobb utenfor skolen, for å spare til college.Noen ganger drar man for å se på andre sportsarrangementer på skolen, som er senere på dagen. Under fotballsesongen er det for eksempel vanlig at de fleste drar på fotballkamp fredag kveld.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet