Mulighetene man får på universitetet her er virkelig uten sidestykke og jeg elsker det. Jeg tror norske universiteter har mye å lære fra Storbritannia når det kommer til aktivitetene og mulighetene man får fra universitetet, i tillegg til selve fagene. Det er så mye som foregår og det finnes noe som passer for absolutt alle. Det er utallige foredrag hver uke uansett hva du er interessert i. Vi har konkurranser om stipend og andre muligheter, frivillighet, sport og klubber for absolutt alt. Det er ikke noe skille mellom fritid og skole – alt vi gjør er sammen med andre studenter. Om man vil selvsagt. I går søkte jeg på et stipend for å reise i ett år, betalt av universitetet og golfklubben her i St Andrews. Premien er opp til 100 000,- for å reise rundt i verden med et prosjekt du velger selv. Jeg føler at søknaden min og referansene fra to av professorene mine ble veldig bra, så jeg krysser fingrene og håper på det beste. Jeg holder dere oppdatert. 
 
I forrige innlegg nevnte jeg at jeg skulle på reeling ball eller et såkallt Hunt ball her i Skottland. Familien vi lå over hoser etterkommere etter Salvesen-familien i Mandal, og har masse kule historier og bilder å vise frem fra Norge. De bor i et helt nydelig hus og har hester, esler, påfugler, ender, hunder og høner. Vi var 16 stykker som lå over og foreldrene til hun som inviterte oss var med hele helgen. Det er faktisk noe jeg elsker med Skottland, vi blir invitert til overnattingshelger der hele familien er med og man er sammen på tvers av generasjoner. De er så gjestfrie og morsomme å være på besøk hos. Vi hadde en helt fantastisk helg. 

 


På lørdag ble vi invitert til å se jakten starte og det var litt av en opplevelse. Utenfor et av nabohusene var det dekket opp til fest og de hadde en egen butler! Vi fikk champagne, kaker og oppvartning, mens vi ventet på at alle hestene, hundene og jegerne skulle gjøre seg klare. Det er litt annen type jakt enn i Norge for å si det sånn.

 

 

Senere på kvelden var det ball i et hus jeg egentlig bare kan sammenligne med Downton Abbey. De har 20 klokker nede i kjelleren, som de kunne ringe på når de trengte hjelp til å kle på seg osv. Jeg vet ikke om de fremdeles er i bruk, men jeg hørte rykter om at de fremdeles har noen til å hjelpe dem å kle seg om til fest. 

 

 

Det var uansett en kjempefin opplevelse og i tillegg til dans hadde de Casino, nattklubb og åpen bar. Kl. 02.00 serveres det full engelsk frokost, og vi sitter på langbord midt på natta og drikker kaffe og spiser frokost sammen før vi drar ut på dansegulvet igjen. Kl. 4 dro vi hjem utslitt og fornøyde etter en kveld vi sent vil glemme. Dansingen er slik man ser på film. Vi står i lange rekker og danser med ulike mennesker til musikken fra et skotsk band. Det er raskt tempo, og mye roping og latter. 

 


 
Nå har jeg nettopp gjort meg ferdig med uke nr. 2 på universitetet og sitter i skrivende stund på flyet hjem til Norge. Jeg holder foredrag ved siden av studiene og har blitt booket til å holde foredrag for ERASMUS-studenter på tirsdag. Det blir kjempespennende. I tillegg får jeg møte familie og venner i noen dager. Neste blogginnlegg skal jeg skrive litt om fremtidsplaner og om hvordan foredraget mitt gikk. 
 
Ha en fin uke så lenge. 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet