Nå er det utrolig merkelige tider i verden – ingenting er det samme, og hverdagen er blitt til noe helt annen enn man er vandt til. Min samboer, Jonas, har videoforelesninger hjemmefra, og vi begrenser tiden ute til dagligvarehandel og noen turer i friluft. Jeg har så vidt begynt på mitt aller siste hinder før jeg er ferdig utdannet – nemlig bacheloroppgaven min!

 

Siden jeg kan sitte hvor jeg vil og skrive denne oppgaven, så merker jeg nesten ikke til at skoler er stengt, derfor er ting fortsatt litt som vanlig for meg! Det eneste som blir litt annerledes er at jeg ikke skal møte veilederen min ansikt til ansikt, og jeg kan ikke gå på biblioteket og hente pensumbøker som jeg kanskje vanligvis ville gjort. Jeg må benytte meg av det store internett, og finne relevante artikler og bøker digitalt.

 

 

Denne situasjonen er kanskje ekstra skummel for noen, spesielt siden vi ikke vet så mye om hvor lenge alt dette varer. Send noen en virtuell klem, ta en telefon til noen du er glad i, vis at du bryr deg. Hvis du er i en situasjon som meg, og skal skrive en stor og viktig oppgave i disse tider – så lag deg en timeplan der du sorterer det du skal få gjort. Er du en person som kanskje ikke er så flink til å overholde planer, så gi det i hvert fall et solid forsøk (jeg snakker av erfaring). Det kan gjerne bli litt mye rot, kanskje spesielt i hodet, når alle tankene farer rundt helt ukontrollert. Det kan kanskje være en idé å ta frem penn og papir, og få ned alle tankene svart på hvitt? Det hjelper meg noen ganger.


 

Helt til slutt vil jeg oppfordre alle til å gjøre en innsats, og sende noen ekstra tanker til alle de som jobber for at verden nettopp skal gå videre – fra de som jobber på eldrehjem eller du som er driftsleder for et stort, digitalt system som vi er avhengig av skal fungere – til han eller hun som passer på barna til de som jobber i helsevesenet. Dere er supre!

 

Til oss som skriver oppgaver og lignende hjemmefra: «We can do this».

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet