Nå har jeg endelig kommet meg på plass på rommet mitt i Sør-Afrika, etter en lang reise! Jeg tenkte å skrive litt om reisen og hvordan jeg har pakket for et halvt år, for jeg vil tro at det er mange som lurer på dette når man skal på utveksling. Vi får vente og se hva som er nødvendig, hva som er totalt unødvendig og hva jeg ikke skulle lagt igjen hjemme når det har gått litt tid!
 


Det å skulle pakke for et halvt år er ikke bare bare. Nå er det for det meste varmt og godt vær her nede under hele oppholdet, men akkurat nå som jeg har ankommet er det vinter her (ikke at det skal forveksles med vinteren vi er vant til…). Jeg føler fortsatt at jeg har pakket relativt smart, selv om kofferten måtte gjennomgås et par ganger av andre før jeg faktisk dro, da jeg ikke er den beste til å pakke. Jeg er alltid redd for å ha med meg for lite, begynne å fryse eller plutselig få lyst til å bruke de plaggene som har ligget ubrukt i skapet mitt i to år (ja, jeg er en sånn en).

 

Jeg endte til slutt opp med en god del behagelige, lette og relativt dekkende klær, som vide, tynne bukser, behagelige kjoler, og t-skjorter og shortser i lin. De er ikke så veldig strenge på bekledning på skolen her nede, men jeg vil fortsatt føle meg komfortabel og vel, så jeg kommer nok til å gå i klær som dekker litt mer enn vi er vant til hjemme.


 

Toalettsaker, sko og varme klær var nok det vanskeligste å pakke, da tykke gensere og jakker veier mye og tar stor plass, og det samme med sminke, toalettsaker og sko. Jeg endte opp med fire par sko, og det aller mest nødvendige av sminke og toalettsaker som jeg trodde det kom til å bli vanskelig å finne her nede, og resten kjøpte jeg på flyplassen. Selv med både pappa og en venninne som gikk gjennom kofferten min før jeg dro, så klarte jeg å dra med meg 5 kilo overvekt, men når man skal være borte et halvt år i et land du aldri har vært i før, så synes jeg ikke det var så alt for ille!

 

LES OGSÅ: Mari studerer medisin i Danmark


Det viktigste jeg har med meg er selvfølgelig pass, visum og andre viktige dokumenter, men også plaster, Paracet, medisiner, solkrem og myggspray. Når du skal begynne å pakke, så skriv først en liste. Ingenting er bedre enn en detaljert pakkeliste, så du er sikker på at du får med deg alt du trenger og pass på at ting du bruker hver dag står øverst på den lista. Den ene feilen jeg merker allerede at jeg har gjort, var å legge igjen de varme klærne mine i Norge. Jeg har med meg en hettegenser og en ullgenser, og jeg har allerede nå på dag 3 kjøpt meg to nye gensere. Det er vinter i Sør-Afrika, men jeg trodde faktisk ikke det skulle bli så kaldt som det er her nå. Morgenene er nede i rundt 6 grader, og så blir det bedre utover dagen. Det er også veldig kaldt inne i byggene, så ullsokker/tøfler, ullgenser og en litt varm ytterjakke er veldig nødvendig om du skal til Sør-Afrika i juli! Jeg endte selv opp med å måtte kjøpe en del nye varme klær, da det som sagt er vanskelig å pakke mye varme klær på 23 kilo.
 Da jeg skulle bestille flybilletter til Sør-Afrika var jeg bestemt på å finne de billigste, studenten som jeg er! Etter mye leting frem og tilbake på de forskjellige flyselskapene endte jeg opp med billetter hos SAS til rundt 10 000kr. Jeg skulle gjerne fløyet nærmest direkte, men det er vanskelig hvis du vil betale mindre enn 40 000kr…. Så flyreisen min gikk fra Oslo Gardermoen til London, bytte fly, London til Johannesburg, bytte fly og så Johannesburg til Cape Town. Det var en lang reise, men alt i alt gikk det overraskende raskt! Om du skal bestille flybilletter, så lønner det seg å være tidlig ute, bruke god tid og lete frem og tilbake på forskjellige sider og flyselskaper.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet