Nå har jeg vært her i litt over tre uker og begynt å komme ordentlig inn i hverdagen her. Dagene går for det meste til skole, trening og sosialisere med alle andre. Jeg bor på campus, i et bygg som heter Concordia og trives veldig godt med det. Jeg deler leilighet med tre andre jenter: En fra Finland, en fra Tyskland og en fra Egypt, og har mitt eget rom og eget bad. Hele området med studentboliger er inngjerdet og vi må gjennom en port og scanne fingeravtrykk for å komme oss inn på området. Vi har også en liten café med det nødvendigste av matvarer og et ute-trenings område som er fint om du vil trene på kvelden og ikke kan gå ut fordi det er mørkt. Det anbefales å ikke gå ute når det er mørkt, og om du må ut, så burde man være flere og helst ta en Uber. Når det blir mørkt mellom seks og halv sju på kvelden så blir dagene ganske korte, men vi lager middag sammen og prøver å finne på ting på kveldstid.

 

 

LES OGSÅ: Hvordan pakke for et halvt år på utveksling

 

Siden sist har vi vært i Cape Town på sightseeing, og er det et sted du bør dra når du skal til Sør-Afrika, så er det Cape Town! For en fantastisk by, med så mye liv og ting som skjer og så mye spennende å se og oppleve! Vi kjørte rundt til forskjellige steder i byen for å se mest mulig og var innom Waterfront, som er havna i Cape Town, og Signal Hill, med en fantastisk utsikt over hele byen. Her kan du se Robben Island, Table Mountain og se utover det endeløse havet. Vi var også innom University of Cape Town, et utrolig fint universitet med fantastisk utsikt utover byen og til de fantastiske fjellene i bakgrunnen.

 

 

LES OGSÅ: Nå reiser jeg til Sør-Afrika!

 

Det aller beste med Stellenbosch er nok fjellene som omringer byen. Jeg er jo ekstremt glad i å gå i fjellet hjemme i Norge, og det å kunne gå ut døra og opp på et fjell her, gjør at jeg føler jeg har litt av Norge her også. Coetzenburg er fjellet som ligger nærmest byen og her har jeg vært oppe to ganger allerede. Første gang gikk vi ikke helt opp, men til et merke som er ca. en time å gå til. Det var en fin ettermiddagstur på en søndag, med fantastisk vær og utrolig utsikt.

 

 

 

LES OGSÅ: Rebekka har vært på utveksling i Australia


Forrige søndag dro vi ut med en større gjeng, med mål om å nå toppen av det samme fjellet. Det er ganske mye lenger enn dit vi gikk første gangen, og det var enda lenger enn vi alle trodde da vi begynte! Vi brukte godt og vel 6 timer opp og ned, og hadde regna med å bruke 3-4 timer. Det var en lang tur, men det var så verdt det og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får med meg noen opp til toppen! Da vi kom opp og forventet tidenes utsikt stod vi inne i en sky, så det var litt nedtur, men fikk litt utsikt etter hvert!

 

 

 

Dagene går fort her, og selv om jeg gleder meg til været blir litt varmere, så vet jeg også at dette semesteret kommer til å gå fortere enn jeg noen gang kan tro! Jeg kommer tilbake til dere med et innlegg om hverdagen og skolen her om ikke så altfor lenge!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet