Nå som semesteret er kommet litt i gang, tenkte jeg at jeg kunne dele hvordan skoleuken min ser ut dette semesteret. I USA er det slik at du må selv melde deg på fag hvert semester, og jeg som er ingeniørstudent har en oversikt over alle fagene jeg må ta for å få graduate etter fire år. Hvert semester velger jeg fag ut ifra denne oversikten, og dette er timeplanen jeg har i høst.

 

MANDAG
09:00-09:50: Calculus II


11:00-11:50: Circuits Analysis


13:00-13:50: Computer Aided Measurement and Controls


14:00-15:15: Physics

 

TIRSDAG


09:00-09:50: Calculus II


12:30-13:45: Women in Early America


15:30-17:30: Circuit Analysis Lab

 

ONSDAG


11:00-11:50: Circuit Analysis


13:00-13:50: Computer Aided Measurement and Controls


14:00-15:15: University Physics I


16:00-17:50: University Physics I Lab

 

TORSDAG


09:00-09:50: Calculus II


12:30-13:45: Women in Early America

 

FREDAG


09:00-09:50: Calculus II


11:00-11:50: Circuit Analysis


13:00-13:50: Computer Aided Measurement and Controls


14:00-14:50: University Physics I

 

Jeg har også en sosiologiklasse som jeg tar online.

 

 

LES OGSÅ: Fridtjof har studert ved Harvard University i USA

 

Calculus III løpet av bacheloren min må jeg ta relativt mange mattefag. Tre av disse er Calculus I, II og III. Calculus I er relativt likt til R-matte fra videregående i Norge, men er noe vanskeligere. Calculus II som jeg tar i høst, har stort fokus på derivasjon, integraler og lim. Alle Calculus fagene er også fag som «avhengig» av hverandre; professorene forventer at du husker alt du lærte i Calculus I når du har Calculus II og så videre.

 

Circuit Analysis + Lab


Dette er et av elektrofagene jeg tar i høst, som handler om kretsløp. Alt vi lærer av teori i timene, må vi senere ta i bruk på laben. Teorien er mye matte og måter man kan regne ut strøm, resistans, og lignende.

 

Computer Aided Measurement and Controls Med andre ord: Programmering. Her lærer vi å skrive enkel kode, men med fokus fra en elektroingeniørs syn. Språkene vi lærer er Dev C++ og MATLAB.

 

University Physics I + Lab


Basic fysikk, som også er det første av to fysikkfag jeg må ta. Her må vi også bruke teorien på laben. Fysikklab er i grunn veldig enkelt, og man blir delt inn i grupper slik at om man trenger hjelp er det alltid noen som kan hjelpe. Eventuelt får en ting forklart fra flere synspunkt!


 

Women in Early America


Den ene minoren min er i «Women and Gender Studies», og dette er et fag jeg tar fordi jeg trenger det spesifikt til denne minoren. Dette faget ble mye tyngre enn jeg trodde det skulle bli, både fordi språket er såpass akademisk at jeg må slå opp mange ord og setninger for å skjønne hva jeg leser, men også fordi det er basert på kvinner i USA. Dette er historie jeg ikke kan noe av fra før, og jeg må ofte gjøre en del ekstra research for at oppgaver og lekser skal gi mening.

 

Sosiologi (online)


Dette er et introduksjonsfag til sosiologi som jeg også tar til minoren min i «Women and Gender Studies». Dette faget har fokus på sosiale problemstillinger knyttet til temaer som religion, aldersforskjeller, LGBTQ+ osv. Å ta dette faget online er veldig greit, da man bare må passe på å få levert inn lekser når det skal, og så har man «åpen bok-eksamen» tre ganger i løpet av semesteret.

 

For andre majorer har man gjerne ikke en spesifikk oversikt slik som jeg har, og det kan være noe mer krevende å finne ut av hvilke fag du må ta. Man må heller ikke ta så mange fag som jeg tar i høst, de fleste varierer mellom alt fra 12 til 21 credits (et fag er som oftest 3 eller 4 credits), men dette er noe man gjerne går over med en rådgiver før man bestemmer seg.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet