University of North Dakota (UND) arrangerer flere ganger i semesteret gratis busstur til Winnipeg i Canada. Alle som studerer ved skolen kan melde seg på. Bussturen tar mellom 2,5 og 3 timer, og man får en hel dag til å utforske byen Winnipeg. Det er ikke et obligatorisk opplegg når man kommer til Canada, og man kan gjøre akkurat det man vil.

 

Lørdag 28. september var første turen dette semesteret. Jeg og Kristine (min roomie) valgte å melde oss på rett og slett for å komme oss litt bort fra Grand Forks. Det er godt å få en liten pause fra skole, spise god mat og bare slappe av litt. Bussen kjørte herifra kvart på ni på morgenen, og vi var fremme rett før tolv. Vi hadde ikke satt oss en spesifikk plan før vi dro, men endte opp med å dra på Carbone Cafe Club for å spise lunsj, før vi dro på Canadian Museum for Human Rights.

 

 

Winnipeg er en veldig fin og koselig by. Den er ikke ekstremt stor, og man har mulighet til å gå til det meste. Ellers har de offentlig transport som er veldig enkel å forstå seg på. Human Rights museet er noe jeg anbefaler alle som drar til Winnipeg å ta seg tid til å besøke.

 

 

Er du student ved UND vil jeg absolutt anbefale å bli med på en av disse turene. Jeg har vært med to ganger nå, og jeg kommer til å dra enda flere ganger før jeg er ferdig her. Som norsk student ved UND trenger man ikke ekstra visum for å dra på denne turen, alt du trenger er pass, studentvisumet til USA og I-20 (med reisesignatur). Da er du «good to go», og kan nyte en dag i Canada!

 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet