Oktober er tiden for Homecoming i USA. For de som ikke vet hva Homecoming er, så er det en tradisjon hvor tidligere studenter og andre med tilknytning til plassen kommer tilbake for å feire en spesifikk organisasjon som videregående, college eller kirken. Ved University of North Dakota (UND) hvor jeg går, så har vi en hel uke som representerer dette. I ukedagene er det ofte gratis kaffe, lunsj og lignende, og så er selve feiringen på lørdagen. Da er det tailgate og amerikansk fotballkamp. Tailgate er en sosial sammenkomst før kampen. Her møtes alle utenfor stadionet og griller, drikker og har det kjekt sammen før kamp.

 

Vi norske ved UND pleier om lørdagen å møtes til frokost. Etter frokosten drar vi på tailgate om været er bra, før vi ser fotballkamp.

 

 

I år var været skikkelig dårlig, og vi valgte å derfor dra rett på fotballkamp. Tailgaten er alltid ute, og det er da ikke så veldig kjekt når det regner og blåser voldsomt. Vi hadde derfor en lengre frokost før vi så kampen. UND spilte veldig bra i år, og vant kampen. Da er det alltid ekstra gøy å være der.