Noen av disse tipsene er nok mer relevant for studenter i USA eller studenter med samme skolesystem som i statene, men her er en liste over hva jeg gjør for å få en god start på det nye semesteret og hvilke rutiner jeg liker å ha gjennom skoleåret.

 

Syllabus
Få kontroll på skoleåret med en gang. Syllabusen blir som oftest delt ut i løpet av semesterets første time. Det jeg liker å gjøre er å, samme dag som jeg får syllabusen, skrive ned alle viktige datoer i kalenderen min. Alle eksamener, innleveringer, og andre viktige datoer. Da har jeg kontroll på hva som skal skje, jeg har en noenlunde aning om hvordan semesteret kommer til å se ut, og jeg er forberedt på det som kommer. Om det blir gitt ekstra lekser/prøver i løpet av halvåret, så skriver jeg alltid ned disse så snart jeg vet om de.

 

Planlegg uken
Hver søndag planlegger jeg uken som kommer. Jeg sørger for at alle lekser og prøver/eksamener er skrevet ned, dobbeltsjekker at alt som skal leveres har rette frister, finner ut av når jeg har tid til å trene, skriver ned jobbuken min, og så videre. Jeg liker å planlegge ikke bare hvilke dager jeg skal trene, men også til hvilken tid. På denne måten synes jeg det er lettere å faktisk komme seg på treningssenteret. Jeg skriver også ned hva jeg skal ha til middag og når den skal lages.


 

Start på topp
For meg som studerer i USA lønner det seg å starte på topp, og jobbe hardt mens motivasjonen er der, og få så gode karakterer som mulig med en gang. Gjør jeg dette, så vet jeg at jeg kan slappe mer av på slutten av semesteret. Etter noen semestre i USA, vet jeg nå at når vi nærmer oss slutten på semesteret er jeg sliten, og vil helst gjøre minimalt på skolen. Har jeg gjort det bra i starten av semesteret, kan jeg ta det roligere mot slutten, men fortsatt få gode karakterer.

 

Søvnrutine
Jeg er et «rutine-menneske», og liker derfor å stå opp til samme tid hver dag. Jeg føler jeg får mer ut av hver dag, og jeg er mindre trøtt. Noen dager liker jeg å trene før skolen, og andre dager liker jeg å få gjort litt lekser. Selv er jeg mye mer produktiv tidlig om morgenen, og tjener veldig på å stå opp en time tidligere enn jeg må.

 

Spis ordentlig
Det er veldig lett for studenter å falle inn i en dårlig matrutine. Fast food, frossenmat og snacks. Dette gir mindre energi, og kan fort føre til dårlige resultater på skolen. Som student har man ofte ikke mye tid til overs til å lage ordentlig middag hver dag. Det er også lettere å kjøpe en pose chips eller en sjokolade for å få kjapt tilført energi. Et tips kan være å lage lunsj/middag for en uke om gangen. For eksempel lage måltider for mandag til fredag hver søndag. Disse kan stå i kjøleskap/fryser og er lett å varme opp når man er sulten. Snacks jeg liker å ha tilgjengelig er epler med peanøttsmør eller gulrøtter med hummus. Disse kan stå i kjøleskapet i flere dager, og kan fort finnes frem om man trenger noe smått.

 

 

LES OGSÅ: Homecoming Season

 

Stay hydrated kids
Dette er nok noe alle vet, men å drikke nok vann kan utgjøre en stor forskjell. Jeg har selv kjent at de dagene jeg glemmer å drikke nok vann er jeg mye trøttere og mer sliten. For meg har det fungert å ha en flaske i ryggsekken jeg kan fylle opp i løpet av dagen.


 

Treningsrutine
Som student er man ofte under mye stress, og det er mye man skal huske på hele tiden. Jeg blir selv veldig stresset, spesielt i perioder med mange eksamener, og har merket at for meg har det vært godt å komme seg på trening. Noen ganger er det ikke et svett, innestengt treningssenter som frister, og da er det godt å for eksempel gå en tur. Musikk på ørene, og så bare gå. Andre ganger er jeg veldig sliten, og har lyst å gjøre alt annet enn å trene, men jeg prøver allikevel å tvinge meg selv til å være aktiv for å få litt pause fra alt stresset.

 

Igjen, dette er det som fungerer for meg, og jeg håper at kanskje ett eller to av disse tipsene kan være noe som fungerer for deg også. Er man stresset kan det være godt å lage seg en kopp te og puste dypt! Finn det som fungerer for deg. Lykke til i det nye semesteret!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet