Noe av det jeg liker best med skolesystemet i USA, er at man kan bytte retning flere ganger i løpet av de årene man går på skole. Da jeg først dro til USA, søkte jeg meg inn på maskiningeniørutdanningen. Etter ett semester her skjønte jeg at dette ikke var noe for meg, og jeg byttet til elektroingeniør. Jeg har nå hatt denne majoren i litt over ett år, og har innsett at jeg rett og slett ikke er interessert i å studere noe som har med ingeniør å gjøre. Jeg har derfor valgt å bytte retning.

 

Det første jeg gjorde da jeg innså at jeg ønsket å bytte retning, var å gå gjennom de forskjellige bachelorene som finnes på skolen min. Jeg visste at jeg fortsatt ville bli værende i STEM (science, technology, engineering, mathematics), og jeg visste at jeg var interessert i noe som kunne gi meg en utdannelse hvor jeg kan tilbringe mye tid utendørs. Etter å ha lest gjennom de forskjellige retningene ved UND, endte jeg på «Fisheries and Wildlife Biology».

 

 

Det neste jeg gjorde var å ta kontakt med en av professorene i biologi. Fordi jeg kjenner en av dem fra før av, valgte jeg å sende en mail til han og spørre om litt informasjon. Han anbefalte meg å snakke med en av rådgiverne for den spesifikke utdannelsen jeg var interessert i, og satt meg i kontakt med han som nå blir min rådgiver.


 

Jeg avtalte et møte med rådgiveren, fordi jeg ville vite om det var mulig for meg å graduate «on time» hvis jeg valgte å bytte major. På dette møtet hadde jeg med meg en oversikt over alle fagene jeg hadde tatt så langt, og han hadde med informasjon om alle fagene jeg må ta videre. Det neste vi gjorde var å sette opp en timeplan for de to neste årene, slik at vi kunne få en oversikt over hva jeg mangler og om det i det hele tatt var mulig å fullføre dette.

 

Etter en times tid i møte, kom vi frem til at det var fullt mulig for meg å fullføre denne bacheloren om jeg byttet nå. I dag har jeg offisielt byttet fra elektroingeniør til wildlife biology. Jeg er så ufattelig motivert, og jeg gleder meg veldig til å begynne med klasser innenfor biologi.

LES OGSÅ: Weekend in Winnipeg

 

Jeg har bestemt meg for å ha et fokus på wildlife, men jeg skal også ta fag som er rettet mot fisheries. Jeg må fortsatt fullføre ingeniørfagene jeg har dette semesteret, men jeg ser frem til høsten og å komme i gang med fag jeg faktisk har en interesse for.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet