Hei! Jeg heter Anna Shona G. Øvrevik og er 24 år gammel. Jeg tar en bachelor i journalistikk, og har tidligere tatt en bachelor i musikkteater og et årsstudium i Exfac. Jeg er med andre ord en student med mange ulike erfaringer og interesser. Mange vil nok lure på: «Hvorfor velger du å starte på en ny bachelor?» Dette har jeg blitt spurt om mange ganger og det har ikke alltid vært like lett å svare på.

 

Jeg har alltid vært en jente som elsker musikk, og jeg vokste opp med sang fra både mor og far hver dag. Da jeg valgte å studere musikkteater og satse på hobbyen min, gjorde jeg noe jeg syntes var veldig skummelt: Jeg gjorde en hobby om til virkelighet. I løpet av tre år lærte jeg ekstremt mye, om vennskap og om bransjen.


Jeg har alltid elsket å utfordre meg selv, og fikk inn med teskje hver dag at «Jo mer utdanning du tar, jo bedre er det» fra min mor. Det var derfor jeg bestemte meg for å studere journalistikk. På ungdomsskolen fikk vi alltid lov å skrive noveller og jeg husker den dag i dag den ene novellen jeg skrev, om mitt store idol, Ed Sheeran. Hele klassen lo av den kleineste novellen en norsklærer noen gang hadde lest, men på bakerste rekke satt ikke en flau jente. Der satt en stolt jente som følte at hun hadde skrevet så bra, altså så bra, at ingen kunne ta dette fra henne.


 

LES OGSÅ: Derfor burde du bli med i en studentforening!

 

Det var for ett år siden at jeg oppdaget journalistikkstudiet og hvor interessant dette studiet er. Jeg var lei av lange dager med mange danseskader, og var klar for å sitte i et auditorium og høre om spennende nyhetssaker.

 

Det å være student er aldri lett. Det er som å restarte livet. Alt du er vant til blir nytt, og det blir nytt å gå på skolen, få nye venner, spise ny kantinemat og, ikke minst, en ny periode med «jeg er blakk»-økonomi. Vi er alle nervøse, noen kanskje også livredde, for å ikke passe inn. Jeg har selv vært nervøs, og også livredd, men jeg har alltid tvunget meg selv til å si «hei» eller fortelle en morsom historie jeg har på lager. Det er viktig å utfordre seg selv som student, så du alltid vil fortsette å utvikle deg.

 

Man kan spøke om at jeg elsker å ta bachelorgrader, og ja, det kan jo stemme til en viss grad, men kall meg heller sulten på kunnskap! For hvor mange er det egentlig som kan si at «jeg tok en bachelorgrad til jeg»?

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet