Vi står opp, pusser tennene og gjør oss klare for å møte hverdagen, selv om det er mange som ikke en gang orker tanken på å møte den. Selvtillit kan være noe vakkert, men også noe knusende.

 

Selvtillit blir definert som individets tiltro til sin egen evne å prestere. Det kan være på jobb, i sosiale sammenhenger eller på skolen. Selvtillit kan utvikles og variere i forskjellige situasjoner. Selv en skuespiller kan være veldig sjenert privat, men utrolig selvsikker på scenen. Som 16 åringer har vi svar på alt og vet alt. Som 18 åring begynner vi å forstå at vi ikke har alle svar. Som voksen og med mer kunnskap forstår vi at jo mer vi kan, jo mer forstår vi at vi ikke kan. For det kan finnes forskjellig svar, det finnes ikke bare EN sannhet. Dette kan føre til en viss grad av forvirring, men det kan også føre til ydmykhet og toleranse.

 

Selvtilliten min har vært en berg og dalbane, alt fra å føle seg som Beyoncé når du går nedover gata til å krympe i klasserommet. Jeg har aldri kunnet si at jeg har mye selvtillit. Jeg vet ikke om alle kan si det? Vi har alle våre gode og dårlige dager.


 

I dag ser jeg mange jenter med samme jakke, samme bukse eller samme veske. Jeg vokste opp med en trang til å ha det samme, men jeg takker min mor og far som sa nei til det. Selv kjenner jeg ikke jentene som går nedover gata med samme klær, men jeg håper de vil finne sin selvtillit i å ikke føle seg som en av mange. Jeg husker jeg ble veldig glad i 50-tallet på videregående og begynte å gå med klær fra tidsepoken. Jeg elsket det, jeg syntes det var så gøy å ha noe ingen andre hadde. Selv om jeg gikk i de sterkeste fargene, så fikk jeg stygge blikk. Hvordan våger hun å gå i det? Hva er det hun driver med?

LES OGSÅ: Alle trenger en Amanda

 

I dag har jeg funnet min selvtillit, jeg er trygg på meg selv. Jeg vet hvem jeg er. Jeg er en snill, omsorgsfull og morsom kvinne. Jeg undret i mange år på når denne selvtilliten ville komme, men til slutt skjønte jeg at den kun ville komme når jeg var trygg på meg selv. Jeg kan ha dårlige dager der jeg føler meg forferdelig, men en dårlig dag får ikke definere meg. Jeg leste faktisk et sitat som jeg aldri har glemt på Instagram:


 

Ikke la en liten ting ødelegge denne fantastiske dagen din.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet